Cristian Petrescu: Sistemul all-inclusive poate fi practicat în România dacă structurile de cazare o permit

0
Sistemul all-inclusive poate fi practicat în România în condiţiile în care structurile de cazare ar fi adaptate acestuia, a declarat, joi,5 martie, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, care a participat la deschiderea Târgului de Turism al României, ediţia de primăvară 2012.

‘Ca să oferi all-inclusive în România trebuie să ai genul de structură care se pretează. Acest sistem poate să se preteze sau nu pentru anumite structuri de cazare. Este problema fiecăruia cât vrea să bea şi să mănânce, e problema hotelierilor dacă să ofere sau nu acest tip de servicii. Poate le-ar aduce mai mulţi turişti. Eu nu prefer all-inclusive, pentru că îmi place diversitatea. Dar dacă nu e genul meu de a face turism nu înseamnă că alţii nu îl practică’, a afirmat Cristian Petrescu.

Oficialul MDRT a precizat că îşi va petrece vacanţa în România.

‘Vacanţa va fi cu siguranţă va fi undeva în România. Nu ştiu încă şi cred că n-o să ma timp de o vacanţă. Poate într-un week-end, dacă voi reuşi să ajung’, a adăugat acesta.

Preşedintele Federaţiei Patronale din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a declarat, miercuri, că serviciile all-inclusive sunt ‘la final de carieră’.

‘Ofertele all inclusive sunt la final de carieră. Acestea duc la obezitate, consum mare de alcool şi la risipă. În plus, turistul nu poate avea acces la mai multe oferte în momentul în care este în vacanţă’, a afirmat Mohammad Murad.

Aflat la cea de-a XXVII-a ediţie, Târgul de Turism al României reuneşte 230 de participanţi, pe o suprafaţă totală de 15.000 metri pătraţi. Manifestarea expoziţională este dedicată atât profesioniştilor din domeniu, cât şi publicului interesat de călătorii, vacanţe şi programe de recreere.

La târg participă 28 de ţări şi vor expun firme de profil, agenţii de turism şi tour-operatori, hoteluri şi pensiuni, agenţii de asigurări şi bănci, organizatori de congrese şi turism de afaceri, organizaţii patronale şi asociaţii profesionale, edituri şi instituţii culturale.

Sunt prezentate oferte de turism pentru sezonul estival, atât în România, cât şi în strainătate – turism cultural, rural şi de business, turism de tratament, destinaţii exotice, croaziere, turism de aventură. Companiile participante vor prezenta sub conceptul ‘instant booking’ oferte şi discount-uri atractive, valabile doar pe perioada desfăşurării evenimentului.

De asemenea, vor avea loc conferinţe, seminarii, programe artistice, lansări de carte, prezentări de documentare, precum şi expoziţii de fotografie.

TTR este deschis în perioada 15 – 17 martie 2012, între orele 10.00 – 18.00 şi în 18 martie 2012, între orele 10.00 – 16.00.

Târgul de Turism al României este un eveniment organizat de Romexpo în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, ANAT – Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, FPTR – Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, ANTREC – Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural şi OPTBR – Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.