EUR
4,84 RON
(+0.1%)
USD
4,31 RON
(+0.33%)
GBP
5,42 RON
(+0.27%)
CHF
4,48 RON
(+0.52%)
BGN
2,47 RON
(+0.11%)
BYN
1,80 RON
(+0.31%)
CAD
3,19 RON
(+0.42%)
RSD
0,04 RON
(+0.09%)
AUD
2,98 RON
(-0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.65%)
CZK
0,18 RON
(-0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.74%)

„Fie-vă frică!” – obiectivul numărul 1 al televiziunilor

– Ei, credeam că le-am văzut cam pe toate pe la TV şi am lăsat-o jos tare cu pierdutul vremii în faţa fabricii casnice de tâmpiţi, dar uite că mi se mai întâmplă să mă uit la ştiri dimineaţa, până-mi termin cafeaua. Ce mi-a fost dat să văd azi, de mi s-a întors încă o dată stomacul pe dos? Nici mai mult nici mai puţin decât o rubrică solară la un buletin de ştiri, tratată desigur ca un instrument de agitat lumea, că uite, vine sfârşitul lumii, bre! Ăştia micii de la RTV, deşi abia ieşiţi pe piaţă, se ţin tare de prostii. Dar nu numai ei. Au început a scrie şi ziarele prăpăstii de genul acesta.

Putem afla, astfel, că activitatea solară intensificată o pune în pericol pe cea a humanoizilor care pun botul la aşa ceva. Că e câr, că e mâr, musai de băgat la cap că treaba nu stă grozav cu astrul zilei şi că nu ştiu ce pete aflate fix în regiunea solară 1416 au produs o explozie plasmatică deosebit de importantă, care ar putea aduce atingere funcţionării sateliţilor, dar şi oamenilor, printr-o puternică activitate electromagnetică produsă la ciocnirea cu ionosfera terestră. Câmpul va fi aşa de pieptos încât ar putea produce chiar şi aurore boreale şi australe.

Nu ştiu dacă să râd sau să plâng, la aşa ceva. E vorba de un fenomen cosmic cât se poate de comun, de o ciclicitate a activităţii solare, care înregistrează un maxim la fiecare 11 ani, de multe, multe milenii. Oricine are un minimum de cultură generală ştie acest lucru. Dar nu, pentru cei din televiziuni şi mass media nu e de ajuns. Un rahat e transformat în bici, adică într-o ştire, care mai e şi dramatizată pe deasupra. Să cadă bine vulgului, s-o guste orice habarnist, s-o savureze tot cimpanzeul.

Bre, fraierilor care n-aveţi idee despre ce e vorba, feriţi-vă că vă cad pulberi stelare în cap şi vă pândesc radiaţiile electromagnetice solare să vă pape măduva spinării! Nu contează că acest lucru se întâmplă de milioane de ani, e bine să băgaţi la cap şi să dezvoltaţi un sentiment de teamă şi respect, da?

Temeţi-vă şi de lumina zilei, că e un fenomen anormal şi are ceva malefic! Fie-vă frică să respiraţi prea des, că produce cancer şi şancru! Staţi cuminţi şi ascultaţi-ne pe noi, că vă spunem noi când e de bine să ieşiţi din case şi ce să faceţi, altfel vă pândesc pericole nebănuite şi muriţi de bubă neagră şi de pete pe pantofi!

Aaaaa! Dacă e vorba de o aşa-zisă „Life threatening solar flare” (explozie solară ucigaşă), asta e altceva. Se bănuieşte că fenomene cu totul excepţionale au loc o dată la câteva zeci sau sute de milioane de ani, limbi de foc emise cu viteze fantastice pe direcţia unei planete, care ajung cu temperaturi uriaşe inclusiv la nivelul orbitei terestre, la o adică. Ţineţi cont că până la Soare sunt 149 de milioane de kilometri! Aşa ceva a fost deja ilustrat şi dat spre rumegare mulţimilor de către ceilalţi maeştri în manipulare, de la Hollywood, odată cu pelicula „Knowing”,apărută prin 2009. Dar, în mod absolut evident şi necesar, nu e cazul aci de faţă. Aşa că am o urare din inimă: hai sictir, aparat de imbecilizat populaţia!

sursa:  Blogu’ lu’ Scutaru

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata