EUR
4,84 RON
(-0.02%)
USD
4,25 RON
(+0.3%)
GBP
5,32 RON
(+1.16%)
CHF
4,53 RON
(+0.11%)
BGN
2,47 RON
(-0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.36%)
CAD
3,13 RON
(+0.71%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,96 RON
(+0.6%)
JPY
0,04 RON
(+0.34%)
CZK
0,18 RON
(+0.17%)
INR
0,06 RON
(+0.68%)

Opt din zece români suferă de intoleranţă alimentară, arată un studiu realizat de York Test

Un număr de 8 din 10 români suferă de intoleranţă alimentară, relevă un studiu realizat de York Test pe un număr de 800 de subiecţi.

Intoleranţa alimentară apare la cel puţin un aliment, iar trei din patru copii nu asimilează corespunzător laptele de vacă şi albuşul de ou.

Dr. Ionuţ Ştefan, nutriţionist, a spus că intoleranţa alimentară se manifestă prin balonări, tulburări de tranzit şi erupţii cutanate, dar nu imediat.

Statisticile au arătat că o persoană prezintă, în medie, intoleranţă la patru alimente, cele mai frecvente fiind drojdia, albuşul de ou şi laptele de vacă, a spus medicul.

Dr. Ionuţ Ştefan a explicat că în cazul în care apare o intoleranţă la un anumit aliment acesta trebuie scos din alimentaţie o vreme, după care se reintroduce treptat în cantităţi mai mici.

„După trei luni, simptomatologia digestivă se îmbunătăţeşte în proporţie de 80%. Trei din patru copii sunt intoleranţi la laptele de vacă, iar în această situaţie acesta trebuie înlocuit cu laptele de capră sau de oaie” a adăugat medicul.

Dr. Ionuţ Ştefan a menţionat că intoleranţa alimentară este o problemă serioasă pentru că procesarea şi tehnologizarea alimentelor a dus la modificarea structurii acestora.

În ceea ce priveşte legumele şi fructele, intoleranţa cea mai mare apare la ardeiul gras, porumb şi la kiwi, a arătat medicul. Acesta a evidenţiat că înaintea începerii unei diete este bine să se facă un test pentru intoleranţă alimentară.

York Test este prezent în România din luna martie a anului trecut, iar testul constă din prelevarea unei probe de sânge pentru stabilirea intoleranţei alimentare.

Proba este prelucrată în laboratoarele din Marea Britanie, rezultatele sunt gata în 15 zile a spus Amira Syoufi, country manager York Test România.

Serviciul York Test include şi o consultanţă de nutriţie, în cadrul căreia sunt interpretate rezultatele şi este alcătuită o dietă personalizată, testul acoperă 113 alimente şi costă 399 de euro, analizele de pretestare costă 39 de euro a precizat Amira Syoufi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata