Schi alpin: Norvegianul Svindal a câştigat Cupa Mondială de slalom super-uriaş

0
Norvegianul Aksel Lund Svindal a câştigat Cupa Mondială de slalom super-uriaş, pentru a treia oară în cariera sa, la capătul ultimei etape a sezonului, desfăşurată joi la Schladming (Austria).

Svindal (29 ani), campionul olimpic en titre, a încheiat pe locul 16 ultimul super-G din actuala ediţie a circuitului masculin de schi alpin, clasare care i-a fost suficientă însă pentru a intra în posesia Globului de cristal. Victoria a revenit campionului mondial Christof Innerhofer (Italia), înregistrat cu timpul de 1min.21sec.24/100, urmat de francezul Alexis Pinturault – 1min.21sec.26/100 şi austriacul Marcel Hirscher – 1min.21sec.30/100.

La finalul cursei, Svindal a recunoscut că a fost „norocos” datorită faptului că principalii săi rivali în lupta pentru Globul de cristal, elveţienii Beat Feuz şi Didier Cuche, nu au profitat de evoluţia sa modestă în cursa de joi. Feuz, liderul clasamentului general al Cupei Mondiale de schi alpin, a căzut la jumătatea traseului, în timp ce Cuche s-a clasat doar pe poziţia a 9-a.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.