EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Stelian Fuia: România nu există la ora actuală pe site-ul Reţelei Europene de Dezvoltare Rurală

0

România nu există la ora actuală pe site-ul Reţelei Europene de Dezvoltare Rurală, a declarat, joi, 15 martie,ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, la conferinţa de lansare a RNDR.

„Reţeaua de Dezvoltare Rurală din România (RNDR) nu există pe site-ul Reţelei europene de profil. Când faci click pe România se spune că partenerul nu a fost selectat, deşi reţeaua activează. Consider că această situaţie trebuie rapid corectată”, a precizat Stelian Fuia.

Acesta a criticat faptul că RNDR se lansează cu trei ani şi jumătate mai târziu decât reţelele similare din celelalte 26 de ţări membre ale Uniunii Europene.

„Reţeaua din România se lansează cu trei ani şi jumătate mai târziu decât reţelele similare din celelalte 26 de ţări membre. Toate s-au lansat în 2007 şi 2008, iar noi o lansăm în 2012. Cred că trebuie să fim fericiţi că avem o rată bună de absorbţie pe PNDR, deşi nu s-a făcut diseminarea şi promovarea la timp a programelor europene de dezvoltare rurală”, a explicat şeful MADR.

De asemenea, Fuia a menţionat că RNPR se află printre puţinele reţele din UE care sunt administrate privat, cele mai multe fiind în administrarea Autorităţilor de Management din Ministerele Agriculturii.

„Este o provocare faptul că RNPR se află printre puţinele reţele din UE care sunt administrate privat, cele mai multe fiind în administrarea Autorităţilor de Management din Ministerele Agriculturii. Consider că realizarea obiectivelor Reţelei este critică pentru realizarea obiectivelor din PNDR, tocmai de acea voi urmări îndeaproape acest aspect”, a adăugat ministrul Agriculturii.

RNDR reprezintă o oportunitate pentru toţi actorii din spaţiul rural prin promovarea unui flux eficient de informaţii, schimburi de idei şi bune practici în vederea creării unei economii agricole şi forestiere bazate pe exploataţii care trebuie să se angajeze pe calea modernizării.

De asemenea, conectarea la RNDR poate oferi posibilitatea dezvoltării unei agriculturi care să favorizeze biodiversitatea şi conservarea mediului, îmbunătăţirii calităţii vieţii şi dezvoltării economice în spaţiul rural precum şi îmbunătăţirii guvernanţei locale.

RNDR funcţionează din 2012.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.