Cum îţi pregăteşti maşina de vânzare. 12 lucruri pe care le ai de făcut dacă vrei să obţii un preţ bun

[block]0[/block]

Vânzarea unei maşini nu era o activiate prea de dificilă, în trecut. Era suficient să parchezi autoturismul în capătul unei alei cu un anunţ de vânzare pe bord şi să aştepţi, apoi, cu răbdare, cumpărătorul potrivit care ar fi trezut prin zonă.

Astăzi lucruile s-au schimbat radical. Cumpărătorii şi vânzătorii de autoturisme private au acces la o multitudine de instrumente on-line, concepute pentru ca schimburile de automobile să se facă mai uşor, mai rapid şi mai sigur.

Publicaţia Forbes anunţă că prima mişcare care trebuie făcută în acest sens este curăţarea amănunţită a maşinii. Specialiştii subliniază că o curăţare clasică este primul pas în pregătirea maşinii pentru vânzare: „Un aspect îngrijit este absolut crucial în evidenţierea maşinii într-un schimb, şi este unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poţi face”, afirmă Clayton Stanfield, manager la eBay Motors, „deoarece trebuie să vă asiguraţi că maşina are potenţialul maxim să fie evaluată pozitiv”.

Documentarea este, de asemenea, esenţială, mai ales cu privire la valoarea maşinii şi identificarea concurenţilor, precum şi a felului în care alte autoturisme similare s-au descurcat pe piaţă cererii şi ofertei.

Pe de altă parte, cei care şi-au păstrat notele de întreţinere vor fi recompensaţi pentru sârguinţa lor. Intrările în service  sunt extrem de importante într-o vânzare privată, pentru a arăta potenţialilor cumpărători că vehicolul a fost întreţinut, şi asta la intervalele potrivite. Un jurnal al intervenţiilor de service poate reprezenta un avantaj major în convingerea unui potenţial cumpărăr. De asemenea, vânzătorul ar trebui să ia în considerare dacă maşina este sau nu în garanţie, deoarece acest detaliu poate adăuga câteva puncte la preţ.

 

12 dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci pentru a-ţi vinde maşina la un preţ bun

Dacă ştii să faci lucurile cum trebuie, poţi să îţi vinzi maşina printr-o tranzacţie particulară, fără intermediari. Vei avea, în acest fel, şi satisfacţia de a înmâna maşina următorului proprietar.

Însă, pentru că nu faci acest lucru chiar în fiecare zi, este nevoie de mobilizare, timp şi energie pentru pregătirea vehiculului şi multă atenţie la detalii.

1. Spală, curăţă, şlefuieşte

Maşina trebuie curăţată în detaliu şi pe interior şi pe exterior – este primul pas important în acest proces. Este cel mai simplu lucru care poate fi făcut, dar este extrem de important, deoarece pune în valoare vehicolul şi îl prezintă potenţialului cumpărător în forma sa cea mai bună. Este important să nu vă lăsaţi lucrurile personale prin maşină, să curăţaţi torpedoul, portbagajul, precum şi spaţiile de sub scaune.

2. Faceţi cele mai bune fotografii

Faceţi o serie  de fotografii bune maşinii proaspăt spălate şi aveţi grijă ca fundalul să fie cât mai simplu iar unghiurile să fie avantajoase. Şi mai convingător ar putea să fie un film cu prezentarea maşinii, la interior şi la exterior.

Foarte important: nu uitaţi niciodată să menţionaţi, pe lângă detaliile pozitive, pe cele negative, pentru ca potenţialul cumpărător să nu aibă surprize neplăcute dacă se hotărăşte să vadă maşina. Reţineţi că cei interesaţi de o maşină au tendinţa să treacă rapid peste prezentările cu fotografii nereuşite sau ofertele cărora le lipseşte un detaliu important.

3. Fiţi organizaţi

Adunaţi toate evalurăile de la service şi organizaţi-le. Este foarte important pentru un cumpărător să afle că maşina a fost bine întreţinută şi că toate verificările s-au făcut la momentul potrivit. De asemenea, dacă este încă în garanţie, trebuie să valorificaţi la maximum acest detaliu.

4. Nu uitaţi instrucţiunile de folosire

Includeţi în ofertă toate manuale de instrucţiuni, ghidurile, broşurile şi alte hârtii pe care le-aţi primit la achiziţionarea maşinii, acest amănunt vă va ajuta să impresionaţi în mod plăcut un cumpărător interesat de oferta pe care o faceţi.

5. Strângeţi toate actele  

Găsiţi toate actele maşinii şi ţine-le la un loc. Dacă maşina este pe credit, faceţi o analiză clară pentru a da cumpărătorului certitudinea unui transfer transparent, iar dacă este în garanţie, evidenţiaţi beneficiile acestui statut pentru următorul proprietar.

Citeste continuarea…

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.