Italianul care a provocat moartea Maricicăi Hăhăianu, condamnat la nouă ani de închisoare

0
Nouă ani de închisoare, acesta este verdictul emis de Curtea de Casaţie din Roma împotriva lui Alessio Burtone, un italian care i-a administrat lovituri cauzatoare de moarte asistentei românce Maricica Hăhăianu, în octombrie 2010, în staţia de metrou Anagnina din Roma, informează vineri (16 martie 2012) agenţia de presă intaliană AGI.

Instanţa a decis o încadrare juridică mai puţin gravă, crimă de gradul doi, ţinând cont de faptul că femeia lovită de italian a căzut şi s-a rănit grav, decedând la spital după opt zile. Iniţial, acuzarea ceruse o pedeapsă cu 20 de ani de închisoare.

Burtone a fost obligat şi la plata unei despăgubiri de 50 de mii de euro în favoarea soţului şi fiului victimei.

Italianul nu a avut nicio reacţie la citirea sentinţei, conform AGI. El a declarase că nu a avut intenţia de a o ucide pe româncă. Potrivit unuia din avocaţii apărării, care a anunţat că va introduce recurs, decesul femeii a survenit din cauza neglijenţei personalului medical al spitalului Casilino.

În opinia aceluiaşi avocat, cazul Burtone se deosebeşte clar de cel în care a fost implicată românca Doina Matei, denumită de presa italiană a timpului „ucigaşa cu umbrelă”, care în primăv

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.