UE salută rezultatul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova

0
Uniunea Europeană a salutat, vineri (16 martie 2012) seară, ”rezultatul reuşit” al alegerilor prezidenţiale de la Chişinău, prin care membrii parlamentului Republicii Moldova şi-au demonstrat ”simţul responsabilităţii” în faţa cetăţenilor ţării.

Într-o declaraţie comună, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe Catherine Ashton şi comisarul european pentru extindere Stefan Fule menţionează că rezultatul scrutinului deschide calea către dialog între toate facţiunile politice, astfel încât să se poată oferi în continuare un răspuns aspiraţiilor sociale şi economice ale ţării şi consolidării societăţii din Republica Moldova.

”Uniunea Europeană îl felicită pe preşedintele Nicolae Timofti pentru alegerea sa şi este gata să conlucreze cu el pentru sprijinirea democraţiei, a reformelor şi a agendei ambiţioase de apropiere de Uniunea Europeană, ca şi în privinţa soluţionării rapide şi paşnice a conflictului transnistrean”, arată declaraţia UE.

Parlamentul de la Chişinău l-a ales vineri în funcţia de preşedinte, pentru un mandat de patru ani, pe judecătorul Nicolae Timofti, propus de Alianţa pentru Integrare Europeană de la guvernare.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.