„Bombă” lansată de un post sirian de televiziune: Pasele lui Messi fac parte dintr-un complot anti-Assad

0
Un post public de televiziune din Siria susţine că F.C. Barcelona, unul dintre cele mai bune echipe de fotbal din lume, îi ajută în contrabanda cu arme pe rebelii care luptă împotriva forţelor de securitate loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad, informează Israel News.

Într-un material difuzat în luna decembrie a anului trecut şi care vorbea despre felul în care canale media arabe precum Al-Jazira sau Al Arabiya „distorsionează evenimentele” din Siria, postul Al Dunya TV a difuzat un material video de la partida dintre Barca şi principalul său rival, Real Madrid.

Prezentatorul sirian a susţinut că amplasarea pe teren a jucătorilor Barcelonei redă de fapt rutele contrabandei cu arme către rebelii sirieni. Jucătorii blaugrana reprezintă contrabandiştii, iar poziţia mingii indică locul în care se află armele în momentul desfăşurării partidei, a explicat doct prezentatorul. În fine, potrivit acestuia, când starul Barcelonei, Leo Messi, pasează mingea, el de fapt le transmite rebelilor că armele au ajuns la ei.

Materialul difuzat de televiziunea siriană, care a fost postat pe YouTube şi vizionat de sute de mii de oameni, a devenit ţinta ironiilor întregii prese arabe.

Nu este pentru prima dată când postul Al Dunya TV susţine că un eveniment sportiv face parte dintr-un complot care vizează înlăturarea de la putere a lui Al-Assad. În timpul unui meci de fotbal dintre Siria şi Bahrein, acelaşi post de televiziune a acuzat recent un prezentator de ştiri sportive de la postul Al Jazira că incită împotriva lui Al-Assad.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.