COD ROŞU: Un nou tip de atac cibernetic asupra calculatoarelor cu Windows

– Un nou atac cibernetic descoperit pe siteurile din China poate suprasolicita calculatoarele Windows, iar singura modalitate de a opri acest “virus” este să ne asigurăm că dispozitivul nostru cu sistemul de operare de la Microsoft are în dotare ultima generaţie de program de securitate.

Experţii în securitate de la Sophos spun că toţi utilizatorii de calculatoare trebuie să fie “în alertă”.

Experţii în securitate avertizează că hackerii care au creat această ameninţare, exploatând o vulnerabilitate a Windowsului despre care Microsoft a declarat săptămâna trecută că este una “critică”, pot trece repede la realizarea unui virus care să se distribuie rapid pe Internet.

Vulnerabilitatea “critică” din sistemul de operare Windows este cunoscută sub numele de MS12-020 sau “defectul” RDP.

“Defectul critic” poate fi exploatat pentru a răspândi automat un virus între calculatoarele vulnerabile.

Graham Cluley, consultant tehnologic la Sophos, spune că hackerii au lucrat rapid la această vulnerabilitate, şi “deja s-au observat încercări de exploatare a defectului ce există într-o parte a Windows-ului numit Remote Desktop Protocol”. Calculatoarele afectate vor avea “ecran albastru”.

Antivirusul ar trebui să se descarce automat pe dispozitivele Windows atunci când acestea se închid.

La începutul săptămânii trecute, Microsoft a avertizat că se aşteaptă ca hackerii să exploateze acest defect în decursul a 30 de zile, iar împreună cu Sophos au îndemnat utilizatorii să îşi întărească copiile de Windows cât mai curând posibil, relatează Daily Mail.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata