Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra au dezvăluit traseul flăcării olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra, din vara acestui an, au dezvăluit luni ,19 martie, traseul flăcării olimpice pe teritoriul Marii Britanii, până la startul competiţiei, precum şi lista persoanelor selectate pentru a participa la ştafetă.

Torţa va pleca pe 19 mai, din Land’s End, punctul cel mai vestic al insulei britanice şi va parcurge 12.800 km până va ajunge pe Stadionul Olimpic din Londra, în ziua de 27 iulie, cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a XXX-a Olimpiade din epoca modernă.

Zilnic, torţa va fi purtată de 115 persoane, fiecare urmând să parcurgă aproximativ 300 metri. Traseul va include şi o scurtă trecere prin Dublin, capitala republicii Irlanda, pe data de 6 iunie.

Totalul participanţilor la ştafetă este de aproximativ 8.000, printre alergători figurând elevi, veterani, reprezentanţi ai asociaţiilor de caritate sau voluntari. Cea mai tânără alergătoare are 12 ani, iar cea mai vârstnică, Diana Gould, va împlini 100 de ani pe 23 mai.

Majoritatea purtătorilor torţei vor alerga sau pur şi simpu vor merge mai repede, în funcţie de posibilităţile fizice, flacăra urmând să călătorească şi în moduri mai inedite: pe role, pe bicicletă sau pe vase fluviale, cele 70 de zile ale călătoriei prin Marea Britanie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.