Spargere ca-n filme la singurul restaurant de unde ajunge telegondola pe Cozla

0
– Hoți neidentificați până în prezent au furat seiful și 350 de pachete de țigări din restaurantul „Popasul haiducilor“

– Suma de doar 1.000 de lei care s-ar fi aflat în seif arată cât de slab merg afacerile „turistice“ în Piatra Neamț

Restaurantul „Popasul haiducilor“ de pe Vârful Cozla a fost călcat de hoți, în noaptea de 13 spre 14 martie. Echipa de „vizitatori“ a acționat ca la carte, intrând în clădire cu chei potrivite, dar nu înainte de a provoca o pană de curent, care a întrerupt înregistrarea imaginilor preluate de camerele de supraveghere chiar și după reluarea furnizării energiei electrice.

Hoții au plecat cu tot cu seiful pe care l-au găsit în restaurant, care a fost transportat, culmea ironiei, fie cu telegondola, fie cu un mijloc de transport care poate urca și coborâ de pe Cozla.

Conform declarațiilor făcute de reprezentantul firmei „Authenthic Pub“ SRL, firmă care are stăpânirea asupra restaurantului, în seif erau doar 1.000 lei. Asta înseamnă că atâta este și indicatorul de valoare al afacerilor pe care le face turismul nemțean dotat cu telegondolă. În plus, hoții nu s-au dat în lături de la țigările găsite în local, numărul de pachete cu care au plecat fiind de 350.

Conform unor surse din interior, restaurantul este asigurat la „Allianz Țiriac“, ceea ce înseamnă că paguba ar putea fi recuperată.

Vara trecută, alți hoți sau tot aceștia au spart casieria stației de pornire a telegondolei de la gară. Conform oficialilor „Perla Invest“ SRL, din seiful deschiat cu cheia găsită prin casierie hoții au plecat, la 7 august, cu nu mai puțin de 37.000 lei. Nici până acum nu s-a lămurit dacă a fost un furt simulat, dacă a fost implicată casierița sau cine au fost hoții.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.