PASIUNE PENTRU ZBOR: Cum ar fi să-ţi construieşti propriul elicopter, la tine acasă?

1

– În general, zborul cu aparatele uşoare nu este un sport asociat cu oamenii cu posibilităţi financiare reduse. De aceea, aparatul ultrauşor Mosquito este o raritate pentru pasionaţii de zbor, în condiţiile în care kitul pentru un elicopter poate fi achiziţionat la suma de 20.000 dolari.

Cei care consideră că modelul minimalist te poate face să te simţi vulnerabil în aer, pot lua în calcul şi modelele închise Mosquito XE şi XEL, al căror preţ se ridică la 23.000 dolari.

Pentru asamblarea modelului, doritorii trebuie să fie pregătiţi să investească 200, până la 300 de ore, însă pot, la fel de bine, contra sumei de 4.000 dolari, să primească acasă aparatul gata de zbor, asamblat de o firmă autonomă.

Mosquito este un aparat de zbor creat de John Uptigrove, un inginer care, la fel ca toţi oamenii, a visat dintotdeauna că poate să zboare. Modelul creat de acesta este un aparat solid şi extrem de practic, care presupune costuri de întreţinere foarte reduse.

Până în acest moment, compania sa, Innovator Technologies, a vândut 37 de kituri de Mosquito: două în Japonia, două în Canada, câte unul în Spania, Franţa şi Belgia, iar celelalte în Statele Unite.

Primul model Mosquito cu un cadru deschis a devenit disponibil în 2002, în timp ce modelul XE, cu o cabină închisă, a fost introdus pe piaţă în 2004. Toate aparatele care au fost vândute până în prezent au fost livrate sub formă de kit, însă compania a început să ofere posibilitatea clienţilor săi ca Mosquito să fie finisat în fabrică. De altfel, primul aparat de zbor ultrauşor asamblat şi finalizat în fabrică tocmai a fost eliberat în Statele Unite în această primăvară.

Dacă vă întrebaţi la ce folosesc aceste dispozitive de zbor, aflaţi că ele sunt folosite în mare parte pentru agrement, afirmă creatorul dispozitivului, dar poate avea o utilitate practică foarte pronunţată.

„Mosquitos pot fi folosite în weekend pentru a ajunge mai repede la locul de pescuit preferat, de exemplu. De pe altă parte, însă, se poate dovedi extrem de util pentru supravegherea turmelor de animale din preajma marilor ferme sau pentru verificarea gardurilor ce delimitează proprietăţile de mari dimensiuni. Cred că fiecare fermier ar trebui să aibă în vedere achiziţionarea unui Mosquito”, afirmă Uptigrove.

Mosquito Ultralight şi XEL au o capacitate de 19 litri de combustibil şi, prin urmare, au o acoperire de numai 100 de kilometri, în timp ce modelul XE poate transporta 45 de litri de combustibil, ajungând să parcurgă până la 240 de kilometri.

Uptigrove consideră că siguranţa este primordială în domeniul aviaţiei, de aceea investeşte acolo unde spune că este important. Dovadă stă faptul că oricine achiziţionază un elicopter Mosquito primeşte minimum 10 ore de instruire până când kitul ajunge în posesia noului proprietar, pentru a puta fi folosit în condiţii maxime de siguranţă.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. cotlet vasile viorel spune

    cred ca este un aparat extraordinar apropo de pret , cred deasemeni ca cel ce la lansat pe piata este un temerar si un tip de mare isprava , aparatul l-am vazut in multe fimulete si este o minunatie de scula ….felicitari constructorului

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.