Un fost culturist indian deţinător al titlului „Mr. Univers” împlineşte 100 de ani

Fericirea şi o viaţă fără tensiuni sunt cheia longevităţii sale, a declarat duminică fostul culturist indian Manohar Aich, deţinător al titlului „Mr. Univers”, care tocmai trece astăzi de o sută de ani.

Manohar Aich, care are o înălţime de un metru şi jumătate, a depăşit multe obstacole, între care o sărăcie copleşitoare şi o perioadă petrecută în închisoare, pentru a ajunge la gloria pe care i-a oferit-o culturismul în 1952, relatează Associated Press.

Copiii săi, nepoţii şi strănepoţii s-au reunit duminică în oraşul Kolkata pentru a-i aniversa ziua de naştere cu o zi înainte.

Capacitatea sa de a lua lucrurile uşor şi de a rămâne fericit în momente dificile sunt secretele vieţii sale lungi, a explicat Aich, adăugând că o dietă simplă de lapte, fructe şi legume alături de orez, linte şi peşte l-au menţinut sănătos. Nu fumează şi nu a băut alcool niciodată, a mai spus el.

Aich, născut în orăşelul Comilla din Bengal, a fost un tânăr firav. Dar a fost atras de exerciţii şi culturism când, elev fiind, a văzut un grup de luptători în acţiune. După ce a terminat şcoala în 1942, a intrat în Royal Air Force, sub conducerea colonială britanică, şi acolo a început munca neobosită de construcţie a muşchilor. Câţiva ani mai târziu, când a protestat împotriva opresiunii coloniale, a fost aruncat în închisoare. Aici a început să se antreneze serios, ceea ce l-a ajutat să se pregătească pentru campionatul mondial. Declararea independenţei Indiei în 1947 a permis eliberarea lui Aich din închisoare.

Printre regretele sale, spune Aich, este că nu a avut niciodată şansa să-l întâlnească pe faimosul său omolog, Arnold Schwarzenegger, care a câştigat titlul de „Mr. Univers” în 1967, la doar 20 de ani, devenind cel mai tânăr „Mr. Univers” din istoria culturismului.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.