Consiliul Concurenţei ar putea amenda HP România cu până la 10% din cifra de afaceri

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al SC Hewlett – Packard România, în urma unor inspecţii inopinate la sediul companiei şi la sediile mai multor distribuitori ai acesteia, iar compania poate primi o amendă de până la 10% din cifra de afaceri, potrivit unui comunicat transmis miercuri,20 martie, de Consiliul Concurenţei.

Dacă, în cadrul investigaţiei, comportamentul anticoncurenţial al companiei HP România va fi confirmat, Consiliul Concurenţei poate aplica o amendă ce poate ajunge până la 10% din cifra de afaceri a companiei sancţionate.

Inspecţiile s-au desfăşurat în cadrul investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei, în urma unei plângeri privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă naţionale şi comunitare de către societatea HP România.

‘Avem suspiciuni privind un posibil abuz de poziţie dominantă al societăţii HP România, manifestat printr-un comportament discriminatoriu în relaţia cu unul dintre partenerii săi contractuali. Acest lucru poate afecta concurenţa pe piaţa comercializării consumabilelor pentru echipamente de printare marca HP şi a serviciilor conexe’, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Documentele şi declaraţiile ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei, potrivit sursei citate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei nici în ceea ce priveşte vinovăţia companiei investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate, este menţionat în comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.