Fotbal: Răzvan Lucescu (Rapid) – Este momentul să strângem rândurile

Răzvan Lucescu, antrenorul echipei de fotbal Rapid Bucureşti, şi-a asumat răspunderea pentru înfrângerea de la Chiajna şi a făcut un apel către suporteri să rămână în continuare alături de gruparea giuleşteană, aşa cum au făcut-o şi până acum.

„Din punctul de vedere al suporterilor, meciul de la Chiajna a însemnat o înfrângere ruşinoasă. Cred că pentru această înfrângere eu sunt cu siguranţă cel vinovat. Neinspiraţia îmi aparţine, am greşit, probabil că de aici a apărut şi acea stare de nemulţumire de pe final, care a declanşat şi conflictul dintre Dani Coman şi suporteri”, a precizat Răzvan Lucescu la întâlnirea cu ziariştii desfăşurată marţi la baza Pro Rapid.

„De obicei, o înfrângere, mai ales la nivelul acesta, lasă urme, cel puţin din punct de vedere tactic, gânduri, dubii, sunt oricum momente neplăcute, dar peste care se poate trece cu uşurinţă, ţinând cont că vine un alt meci. Jocul de la Chiajna, în afară de faptul că a pierdut, a produs şi o ruptură foarte mare între suporteri şi echipă.

Cred că este momentul să strângem rândurile. Vreau să reamintesc, cu această ocazie, că în acest sezon Rapid şi-a depăşit, până în acest moment, performanţele din ultimii 5-6 ani: a ajuns în grupele Europa League, s-a calificat în semifinanele Cupei României şi se luptă cu şanse reale pentru titlu. Cred că, din acest punct de vedere, ar trebui să avem înţelepciune, mai multă responsabilitate şi să gestionăm aşa cum trebuie situaţia, pentru a nu da prilej de bucurie celor care urmăresc prăbuşirea Rapidului”, a adăugat tehnicianul giuleştean.

Răzvan Lucescu crede că portarul Dani Coman ar fi trebuit să „gestioneze mai bine situaţia” la partida de la Chiajna şi să nu intre în conflict cu suporterii, însă s-a declarat convins că lucrurile se vor rezolva, pentru binele echipei.

„Dani Coman e un portar valoros, care a făcut meciuri extraordinare la Rapid de-a lungul timpului şi sunt convins că regretă foarte tare ceea ce a făcut. El ar fi trebuit, la momentul respectiv, să gestioneze foarte bine situaţia. De-a lungul timpului, de când am ajuns la Rapid, mai întâi ca jucător, iar apoi conducător şi antrenor, galeria Rapidului, suporterii au susţinut necondiţionat echipa până la finalul meciului, urmând ca apoi, dacă jocul nu a fost unul convingător, să ia atitudine şi să protesteze.

Cred că suporterii vor binele Rapidului, însă trebuie să existe înţelepciune din partea tuturor, a mea, a lui Dani Coman, a conducerii şi a suporterilor, atunci când este vorba de binele echipei. El a greşit, aşa cum am greşit şi eu şi alţi jucători, însă timpul le rezolvă pe toate. Trebuie să mergem înainte, vom lua cea mai bună deciziei în interesul acestei echipe”.

Antrenorul Rapidului consideră că elevii săi nu aveau voie să piardă meciul cu Chiajna şi consideră că echipa sa trebuie să tragă învăţămintele necesare din acest eşec. „Sunt meciuri pe care le poţi juca prost, se întâmplă, nu este prima dată şi probabil nu va fi nici ultima dată, însă în astfel de meciuri trebuie să lupţi până la capăt, să ai luciditate. Dar în niciun caz nu ai voie să-ţi scape printre mâini un punct, primind un gol aproape hilar în minutul 9. Astfel de lucruri fac parte însă din fotbal, sunt situaţii din care trebuie să tragem învăţăminte”.

Referindu-se la următorul joc al Rapidului, cel cu Ceahlăul Piatra Neamţ, programat joi pe stadionul Giuleşti (ora 19,00), Răzvan Lucescu a precizat că nu poate conta pe Ciprian Deac şi Rui Duarte, ambii suspendaţi, însă ceilalţi jucători din lotul său sunt apţi de joc.

„Meciul cu Ceahlăul e un meci dificil, pentru că oricum campionatul ne-a demonstrat că aceste echipe mici sunt capabile de surprize. În ultimele trei partide am primit trei goluri într-un mod absolut stupid, care ne-au costat trei puncte. Eu am, însă, încredere în continuare în echipă, pentru că un meci nu înseamnă un sezon, avem posibilitatea să recuperăm şi pentru asta vom încerca din prima secundă, la jocul de joi, să luptăm şi să ieşim învingători, pentru a trece cât mai repede peste acest moment”, a mai spus antrenorul Rapidului.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.