Judeţul Iaşi – pe primul loc în privinţa numărului victimelor înregistrate în accidente rutiere la trecerile de cale ferată

0
Trei persoane aflate într-un autoturism şi-au pierdut viaţa în urma unui accident feroviar care a avut loc, miercuri, 21 martie,în jurul orei 9,15, în apropiere de fabrica de medicamente Antibiotice SA, la trecerea căii ferate spre localitatea Uricani, a declarat  lt. Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.
‘Toţi cei trei pasageri sunt morţi. Accidentul a fost atât de puternic încât nu ne dăm seama cine sunt victimele. Până acum echipa de descarcerare a reuşit să scoată dintre fiare un bărbat, care se afla la volanul maşinii. Impactul a fost atât de puternic încât nu ne dăm seama nici ce marcă este autovehiculul’, a spus Silvia Spiridon.În urma impactului violent cu trenul personal care circula pe ruta Hârlău – Iaşi, maşina a fost împinsă 500 de metri, iar bucăţi din trupurile victimelor au fost împrăştiate. Cel mai probabil, susţin anchetatorii ajunşi la faţa locului, şoferul autovehiculului nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată.Judeţul Iaşi conduce într-un clasament ”negru” al numărului victimelor înregistrate în accidente rutiere produse la trecerile de cale ferată.

Anul trecut, pe 21 iunie, patru persoane aflate într-un autoturism şi-au pierdut viaţa, în zona Pasajului Muncel din Iaşi după ce maşina acestora a fost lovită în plin de trenul rapid Bucureşti – Suceava, în condiţiile în care şoferul nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată.

Poate cel mai cumplit astfel de eveniment a avut loc pe 14 august 2009. Atunci, un număr de 14 persoane au decedat, iar alte două au fost grav rănite, în urma unui accident produs după ce un microbuz a fost lovit de trenul Săgeata Albastră Braşov – Iaşi, în apropierea comunei Scânteia, din judeţul Iaşi.

În cursul anului trecut s-au înregistrat 11 accidente feroviare, soldate cu 9 morţi şi 7 răniţi.

Astfel, la 12 decembrie 2011, un grav accident feroviar, sodat cu patru răniţi, a avut loc în judeţul Braşov, între localităţile Râşnov şi Zărneşti unde o cisternă, încărcată cu 30 de tone de motorină a fost spulberată de un tren.

La 21 noiembrie 2011 un TIR a derapat din cauza poleiului, şi a ajuns pe şinele de cale ferată în zona oraşului dâmboviţean Titu, circulaţia feroviară în zonă fiind blocată. Accidentul nu s-a soldat cu victime. În aceeaşi zi, circulaţia trenurilor între Drobeta Turnu Severin şi Craiova a fost întreruptă, ca urmare a unui accident feroviar petrecut la un pasaj de trecere de nivel cu calea ferată de pe raza comunei Butoieşti.

Pe 28 septembrie 2011, un copil în vârstă de doi ani şi şapte luni a ajuns în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui după ce a fost lovit de trenul accelerat Iaşi-Galaţi.

În primăvara anului trecut, pe 12 mai, un bărbat şi o femeie şi-au pierdut viaţa după ce trenul personal nr. 5463, care circula pe ruta Bacău – Piatra Neamţ, a surprins pe calea ferată motoscuterul pe care se aflau cei doi, la traversarea drumului din zona Găzărie din oraşul Buhuşi iar pe 5 mai, un sibian a decedat, iar altul a fost rănit, în urma a două accidente feroviare care au avut loc unul între localităţile Tilişca şi Apold şi al doilea, în oraşul Copşa Mică.

La 15 aprilie 2011, un bărbat de 34 de ani a fost lovit mortal de un tren personal, la ieşirea din Staţia CF Alba Iulia, spre Vinţu de Jos, poliţiştii luând în calcul ipoteza sinuciderii. Pe 15 februarie 2011, circulaţia trenurilor pe ruta Bucureşti-Craiova-Timişoara a fost blocată, după ce un vagon al unui tren de marfă a deraiat la Valea Albă, în judeţul Mehedinţi.

La 13 februarie 2011, un accident feroviar a avut loc în gara Beclean pe Someş. O tânără a încercat să urce in trenul aflat deja în mers, dar a căzut sub acesta şi a fost grav rănită fiind nevoie să i se amputeze braţul stâng iar pe 31 ianuarie 2011, un bărbat de 35 de ani a murit într-un accident petrecut la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea sătmăreană Cig, în apropiere de oraşul Tăşnad.

În anul 2010 au avut loc 12 accidente feroviare, soldate, de asemenea, cu morţi şi răniţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.