România intră din nou în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă

România a intrat din nou în Cartea Recordurilor cu o rochie de mireasă cu o trenă cu lungimea de 2.823 de metri, confecţionată de Andree Salon.Rochia de mireasă şi trena acesteia vor putea fi admirată în perioada 23-25 martie în Piaţa Constituţiei, în cadrul ultimului târg de nunţi al sezonului 2012 – Mariage Fest.

„Dacă în 2009 am intrat în Guiness World Record cu o rochie având o trenă de peste 1.500 de metri, la scurt timp chinezii şi apoi olandezii ne-au luat acest titlu, dar n-am vrut să le facem o viaţă uşoară olandezilor şi acum am depăşit acest record cu 2.823 de metri – aceasta este valoarea recunoscută – a celei mai lungi trene a unei rochii de mirese. Am adus din nou aşadar titlul în România şi suntem bucuroşi şi mândri de acest lucru”, a declarat  Alin Caraman, organizatorul evenimentului.

Pentru rochia şi trena care au doborât recordul mondial au fost folosite 4.700 metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jakard, 45 metri de căptuşeală, 5,5 metri corset din dantelă chantilly pe care s-au cusut perle de 2,2 milimetri, mărgele de diverse dimensiuni, paiete de şase milimetri. Au fost folosite, de asemenea, 1.857 ace de cusut, 150 de papiote de aţă de cusut şi au fost necesare 100 de zile de lucru.

Cel mai recent record mondial doborât în România datează din 24 februarie când, cu 1.468 de semnături validate, românii au intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă scrisoare de dragoste.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.