EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Box: Lucian Bute – ”Va fi dificil la Nottingham”

0
Boxerul român Lucian Bute, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, a recunoscut miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Montreal, că meciul cu britanicul Carl Froch va fi unul dificil, pe 26 mai, la Nottingham.

Bute se aşteaptă la ce e mai rău în meciul de la Nottingham şi anticipează mai ales momentul în care se va îndrepta spre ring şi îl va aştepta pe favoritul local să i se alăture.

”Va fi multă energie negativă, va fi dificil. Dar, dacă voi auzi câţiva dintre susţinătorii mei mă voi simţi mai bine. Îmi va face bine acest lucru”, a afirmat boxerul gălăţean. Pentru Bute (30-0, 24 KO) va fi a 10-a oară când îşi apără centura de campion, luată de la Alejandro Berrio, în octombrie 2007. Bute a ţinut să sublinieze că ”atunci când îţi aperi de 9 ori centura, nu poţi fi un prost”.

”Vreau să lupt cu cei mai buni, iar Froch este cu siguranţă printre cei mai buni trei boxeri de la categoria supermijlocie”, a menţionat Lucian Bute.

La rândul său, Carl Froch a anticipat că ”va fi un meci fantastic, care îi va interesa şi pe cei care nu iubesc neapărat boxul. Îl respect mult pe Lucian, dar voi deveni campion mondial pentru a treia oară în luna mai. Îmi va face plăcere să revin la Montreal pentru o revanşă în noiembrie”.
Bute a demonstrat în trecut ce fel de războinic e, a spus promotorul lui Froch, Eddie Hearn, care a subliniat că era important ca Froch să lupte la Nottingham, după mai multe mega-meciuri în afară.

Bute şi staff-ul său au recunoscut că un meci pe un teren ostil era obligatoriu, pentru a pune capăt tuturor criticilor din ultima vreme la adresa lui Bute. InterBox şi-a luat măsuri de siguranţă, totuşi, şi a introdus un meci revanşă în înţelegere.
”Ne-am luat măsuri să ne asigurăm ca meciul să fie cât mai echitabil posibil”, a precizat preşedintele InterBox, Jean Bédard, pentru ”cea mai importantă provocare din cariera” lui Bute.
”De multă vreme ne gândim la un meci în deplasare. Lucian va merge în infern la Nottingham, dar, ca în hochei, e posibil să reducem la tăcere mulţimea devreme în meci”, a indicat Bédard.

La rândul său, antrenorul Stéphan Larouche a admis că ”niciodată nu e uşor să îţi aperi o centură în faţa a 9.000 de spectatori care strigă contra ta, dar vom fi pregătiţi perfect, ca de obicei”.

Bute a recunoscut că e greu să îţi controlezi emoţiile în faţa suporterilor proprii, cum a fost şi cazul său în iulie 2011, în România: ”A fost multă presiune pe umerii mei. Nu puteam pierde acasă şi la fel şi în Québec. Am o responsabilitate enormă când mă bat aici”.

Pentru Froch (28-2, 20 KO) meciul cu Bute va fi primul după înfrângerea suferită în finala turneului Super Six, în faţa americanului Andre Ward, în decembrie 2011. Froch a fost în două rânduri campion mondial WBC şi este acum challenger-ul obligatoriu pentru centura IBF.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.