Elena Udrea: Cunoaştem candidaţii PDL la sectoare şi la Primăria Capitalei; eu nu voi candida

0
Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat miercuri seară, 21 martie, la B1 Tv, că la nivelul organizaţiei pe care o conduce se cunosc propunerile pentru candidaturile la primăriile de sector şi Primăria Capitalei, însă vor fi anunţate public potrivit strategiei de campanie a democrat-liberalilor bucureşteni.

Ea a precizat că nu va candida la funcţia de primar general şi că nici Sorin Oprescu nu este luat în calcul de PDL Bucureşti.

„Cunoaştem candidaţii la sectoare şi la Primăria Capitalei. Ne bazăm pe cercetări sociologice. Dincolo de toate preferinţele interne, noi vom merge pe opţiunile care vor avea cea mai mare susţinere în rândul electoratului. Vom anunţa candidaturile după un plan pe care fiecare partid îl are. (…) Am venit în faţa conducerii cu propunerea noastră şi ea a fost validată şi în cadrul Biroului Permanent Naţional. Eu cred că, atunci când va fi anunţat candidatul, toţi membrii PDL se vor aşeza în spatele acestuia şi-l vor susţine”, a declarat Elena Udrea.

Liderul democrat-liberalilor bucureşteni a precizat că nu va candida la Primăria Capitalei. „Eu sigur nu candidez”, a spus Udrea, care a adăugat că Silviu Prigoană este „cel mai bine plasat în sondaje”, dar nu l-a confirmat drept candidat.

Elena Udrea a completat că înţelege aşteptarea din partea electoratului bucureştean în privinţa candidaţilor PDL. „O altă aşteptare este pentru cine va candida domnul Sorin Oprescu, având în vedere că dânsul este independent. Sunt curioasă când îşi anunţă USL candidatul la Primăria Generală. PDL nu se bate cu USL, se bate cu un independent”, a susţinut ea.

Potrivit acesteia, o variantă de candidatură a lui Sorin Oprescu din partea PDL nu poate fi luată în calcul, pentru că acesta, în opinia PDL Bucureşti, a dat dovadă că nu este „un bun administrator”.

Elena Udrea a spus că, înainte de prezentarea candidaturilor, democrat-liberalii vor anunţa partenerii politici din alianţa pe care o vor realiza la nivelul Capitalei, fără a preciza, însă, care vor fi aceştia.

Liderul PDL Bucureşti a spus că obiectivul la alegerile locale al organizaţiei este un scor peste media naţională a partidului.

„Adică ne propunem să obţinem majoritatea în Consiliul General, primarul general şi majoritatea în consiliile locale”, a explicat Udrea.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.