O americancă de 101 ani a devenit cea mai vârstnică femeie care a zburat cu parapanta

Academia Guinness a Recordurilor a omologat marţi ,20 martie, recordul unei americance de 101 ani, care a devenit în septembrie femeia cea mai în vârstă care a zburat cu parapanta, relatează AFP.

Pe 1 septembrie 2011, Mary Allen Hardison din Ogden (Utah, vestul Statelor Unite) şi-a sărbătorit a 101-a aniversare zburând prima oară cu parapanta, alături de un instructor. Ea ‘n-a vrut să se lase în faţa fiului ei de 75 de ani’, care tocmai se iniţiase în secretele parapantei, a spus ea într-un comunicat al Academiei Guinness a Recordurilor.

Femeia centenară a făcut marele salt în faţa copiilor, nepoţilor, strănepoţilor şi stră-strănepoţilor, deşi vântul sufla cam tare, a spus instructorul ei, Kevin Hintze. Dna Hardison avusese deja un precedent cam de aceeaşi natură: când a împlinit 90 de ani a mers la Disneyland, unde n-a lăsat să-i scape nimic. ‘Le spun oamenilor în vârstă că trebuie să continue să fie active, atâta vreme cât o pot face fizic. Fiţi pozitivi! Oamenilor nu le plac persoanele care se plâng.’

‘Dacă puteţi şi chiar dacă sunteţi mai în vârstă decât mine, nu ezitaţi şi încercaţi să-mi bateţi recordul. Este o experienţa care merită din plin efortul’, a încheiat ea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.