România nu are pretenţii teritoriale faţă de Bulgaria

0
Ambasadorul României la Sofia, Anton Păcureţu, a declarat joi,22 martie,  în cadrul unei întâlniri cu ministrul adjunct al afacerilor externe al Bulgariei, Dimităr Ţancev, că România nu are pretenţii teritoriale faţă de Bulgaria şi a calificat cele întâmplate drept o confuzie, informează biroul de presă al Ministerului bulgar de externe, într-un comunicat .

Întâlnirea a avut loc la invitaţia ministrului adjunct al afacerilor externe al Bulgariei, Dimităr Ţancev. În cadrul întâlnirii, partea bulgară şi-a exprimat nedumerirea faţă de declaraţiile ministrului român Cristian Diaconescu referitor la negocierile de delimitare a zonele din Marea Neagră. Interpretarea că ar fi putut să existe pretenţii teritoriale între cele două ţări este periculoasă şi nu corespunde principiilor apartenenţei noastre la UE, a subliniat Ţancev.

Exprimând neacceptarea de către partea bulgară a afirmaţiilor privind existenţa minorităţii etnice româneşti, ministrul adjunct Ţancev a subliniat că asemenea declaraţii nu sunt în interesul relaţiilor de bună vecinătate între cele două ţări. El a subliniat încă o dată că subiectul nu a fost abordat în cadrul şedinţei comune a celor două guverne.

Cetăţenii bulgari de conştiinţă românească reprezintă un pod între cele două ţări, a răspuns ambasadorul Păcureţu, adăugând că ei nu au probleme în Bulgaria, se mai afirmă în comunicat.(Sursa: Agerpres)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.