Filmele despre magie şi magicieni sunt utile copiilor

0
Oameni de ştiinţă de la Universitatea Lancaster din Marea Britanie (cel mai mare institut de cercetare din Regatul Unit) au demonstrat că filmele despre magie şi magicieni dezvoltă imaginaţia, creativitatea şi lărgesc capacităţile cognitive în cazul copiilor, potrivit Science Daily.

După o serie de studii, ei au ajuns la concluzia că subiectele supranaturale sunt utile pentru dezvoltarea gradului de conştientizare al copiilor.

În experiment au fost antrenaţi 52 de copii de vârstă preşcolară, care au fost împărţiţi în două grupe. Prima grupă a vizionat un clip video compus din scene din producţia ‘Harry Potter şi piatra filozofală’, în care personajele principale recurg la bagheta magică şi fac vrăji. Cea de-a doua a vizionat acelaşi videoclip, dar din care fuseseră tăiate imaginile în care fusese utilizată magia.

Copiii ţinuţi sub observaţie au fost testaţi apoi pentru identificarea abilităţilor creative. Ei au trebuit să deseneze, de exemplu, un iepure sau să-şi imagineze că sunt la volanul unui autoturism. Li s-a cerut de asemenea să se gândească la cea mai bună modalitate de a arunca în coş un pahar din plastic şi să găsească o altă utilizare pentru cană.

Acei copii care vizionaseră videoclipul cu scene de magie au făcut faţă acestor sarcini într-un mod mai creativ decât cei din a doua categorie.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.