Jeffrey Franks (FMI): Majorarea salariilor bugetarilor ar trebui să fie modestă

1
Majorarea salariilor bugetarilor ar trebui să fie modestă, a avertizat miercuri seară ,21 martie, şeful Delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, într-un interviu la postul de televiziune Money Channel.

Pentru a-şi respecta angajamentul unui deficit bugetar redus, convenit cu FMI, autorităţile de la Bucureşti trebuie să controleze cu stricteţe cheltuielile bugetare. Ţinând cont de acest lucru – a declarat şeful Delegatiei FMI, Jeffrey Franks – o eventuală majorare a salariilor în sectorul public ar trebui să fie modestă.

Board-ul FMI a aprobat, miercuri, cea de-a patra evaluare a acordului preventiv cu România şi a pus la dipoziţie o nouă tranşă, de 505 milioane euro.

Preşedintele Traian Băsescu, a arătat, recent, la B1 TV, că reîntregirea salariilor bugetarilor se poate realiza începând cu luna iunie a acestui an, în condiţiile menţinerii ţintei de deficit bugetar pentru 2012, de 1,9% din PIB, şi ajustării cheltuielilor materiale şi a banilor care mergeau pentru campania electorală.

Ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că analizează mai multe scenarii pentru creşterea veniturilor populaţiei, inclusiv combinarea unei creşteri salariale cu o reducere a CAS, însă acestea depind de rezultatele bugetare ale primului trimestru.

O creştere cu 16% a salariilor bugetarilor de la 1 iunie 2012 ar avea un impact bugetar de două miliarde de lei, a spus Bogdan Drăgoi.

De asemenea, acesta a declarat că impactul unei eventuale scăderi a CAS cu 5 puncte procentuale ar fi de 2,3 miliarde lei asupra bugetului pe 2012.

Salariile bugetarilor au fost reduse cu 25% la mijlocul anului 2010, ca parte a măsurilor de austeritate pentru echilibrarea bugetului, iar la începutul anului 2011 au fost majorate cu 15%. Ţinând cont de baza de raportare la care s-a aplicat majorarea, salariile de bază ale bugetarilor sunt acum mai mici cu 13,75% faţă de vara lui 2010.

Citește și
1 Comentariu
  1. spiritul boldenilor spune

    FRANARUL DE LA F.M.I. ISI DA CHILOTII UN PIC IN VINE!….CA DEH…….BANII LOR ‘VINE’ DE LA ROMANICA LUI BASBUCESCU SI TABARA DE SNAPANI!…………RUSINE OMULE!…RUSINE INCOMPETENTULUI DE FRANKS!…A FACUT PRAF ARGENTINA INDIVIDU’ ASTA MORMON, CE NU BEA, NU FUMEAZA, NU F…., SAU POATE F……DOAR GARDURI!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.