Locuitorii Sofiei beau apă, purificată prin… muzică clasică

Locuitorii capitalei bulgare Sofia vor bea apă, purificată printr-un tratament special muzical, a anunţat joi societatea Apa de Sofia. Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, la 22 martie, societatea a decis să lanseze un proiect privind îmbunătăţirea calităţii apei.

Pentru acest scop înainte să ajungă la robinetele cetăţenilor apa va trece printr-o staţie de purificare unde vor suna operele lui Mozart şi Vivaldi.

În opinia reprezentanţilor societăţii comerciale, muzica plăcută va aduce armonie în structura apei şi aceasta va fi mai bună pentru sănătatea umană. Specialiştii de la Apa de Sofia sunt adepţi teoriei potrivit căreia apa are memorie şi că structura ei poate fi îmbunătăţită prin muzică.

Citeste si:  Poliţia face bilanţul operaţiunii "Arestaţi dobânzile!" Vezi aici ce succese au înregistrat poliţiştii în negocierile cu băncile

Un metru cub de apă potabilă la Sofia costă în jur de 0,6 euro. Apa consumată în capitala bulgară provine din muntele Rila, cel mai înalt munte din Bulgaria, şi este una dintre cele mai curate, afirmă societatea Apa de Sofia.

Masaru Emoto este un cercetator japonez ce a reusit, prin tehnici de fotografiere rapida, sa pozeze structura apei în timpul înghetarii si sa evidentieze astfel consecinta directa a gândurilor pozitive si negative asupra formarii cristalelor de gheata.

Emoto a demonstrat stiintific ca apa are capacitatea de a stoca si reflecta gândurile, cuvintele, rugaciunile, muzica si sentimentele, studiile fiind facut pe cristalele de gheata. Acest lucru a permis tuturor sa vada ca apa într-adevar poarta informatie cu ea.

Citeste si:  Cine este omul care datorează statului grec un miliard de euro şi a fost condamnat la 504 ani de închisoare

Pentru mai multe informaţii despre experimentele lui Masaru Emoto, accesaţi

LECŢIA DE SĂNĂTATE: Reţeta “beţi multă apă!” are nevoie de o completare esenţială

 

Filmul documentar „Apa” (Voda) vorbeşte despre memoria apei şi prezintă cercetările oamenilor de ştiinţă din lumea întreaga (traducere în limba română):

Citește și
1 Comentariu
  1. costel p spune

    Dl. Masaru Emoto nu a „demonstrat stiintific” nimic in sensul articolului: seria de fotografii rapide la inghetarea apei a mai fost reluata de multi alti cercetatori, in cadrul altor experimente serioase, ce urmareau procesul de cristalizare – fara a se evidentia starea de „apatie”, „bucurie”, „tristete” a apei care este o simpla asertiune goala de continut. In realitate, cristalizarea apei se modifica foarte rapid in functie de gradul de puritate al apei, temperatura si variatia ei, salinitate, influenta recipientului, etc. Restul sunt speculatii de gen „Hancu-seimologul”. Pentru un ziar financiar, articolul este surprinzator de „usurel” si fara substanta, dar nu ma mai mira nimic in presa de azi. Cu stima

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata