O organizaţie apropiată Al-Qaida revendică atacul de la Toulouse

Un grup apropiat reţelei teroriste Al-Qaida din Magrebul Islamic (AQMI) a revendicat, într-un comunicat difuzat joi, atacul comis la Toulouse şi a cerut Franţei să-şi reconsidere politica „ostilă” faţă de musulmani, informează AFP.

Documentul, semnat de organizaţia „Jund al-Khilafah” (soldaţii Califatului), ce a revendicat în trecut atacuri comise în Afganistan şi Kazahstan, a fost publicat pe site-ul Shamikh, care difuzează în general comunicate ale reţelei teroriste Al-Qaida.

Potrivit comunicatului, atacul de la Toulouse (Franţa) a fost comis de „Youssef francezul”, calificat drept unul „dintre cavalerii islamului”. „Această operaţiune binecuvântată a zguduit pilonii cruciaţi sionişti din lumea întreaga (…) şi o revendicăm”, se arată în document, care cere guvernului francez „să-şi reconsidere politica faţă de musulmanii din lume” şi „să abandoneze tendinţele ostile faţă de islam (…)”, apreciind că o astfel de politică nu-i va aduce decât „rău şi distrugere”.

Citeste si:  Trenurile româneşti cu destinaţia Grecia vor circula numai până la Sofia

Mohamed Merah, suspect de comiterea a şapte crime în regiunea Toulouse, a fost ucis joi după 32 de ore de asediu asupra apartamentului în care se afla, în cursul unei intervenţii a unităţii de elită a poliţiei franceze.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata