EUR
4,83 RON
(+0.03%)
USD
4,12 RON
(+0.04%)
GBP
5,36 RON
(+0.08%)
CHF
4,49 RON
(-0.44%)
BGN
2,48 RON
(-0.26%)
BYN
1,68 RON
(+0.38%)
CAD
3,07 RON
(-0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.62%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(-0.4%)
INR
0,05 RON
(-0.08%)

Presa rusă: „Fragmente dintr-un OZN” au fost descoperite în Siberia

O calotă metalică cu o greutate de 200 de kilograme, ce provine dintr-un obiect spaţial neidentificat, s-a prăbuşit în apropiere de satul Otradnensky, aflat la 3.600 de kilometri de Moscova. Obiectul, alcătuit parţial din titan,  este examinat în prezent de experţii ruşi din domeniul aerospaţial, informează dailymail. co.uk.

Localnicii spun că obiectul metalic – ce are forma unui uriaş coş de gunoi – a căzut din cer, însă, pe baza primelor cercetări, experţii ruşi au afirmat că obiectul nu provine nici de la o rachetă spaţială, nici de la o rachetă de luptă.

Localnicii au auzit un sunet ciudat în zona împădurită din apropierea satului Otradnensky, din Siberia, în luna decembrie. Descoperirea a fost raportată abia duminică poliţiei locale, care a alertat imediat autorităţile de la Moscova.

Cântărind circa 200 de kilograme şi având o înălţime de doi metri, localnicii au fixat obiectul într-o remorcă şi l-au adus în satul Otradnensky.

Iuri Bornyakov, directorul serviciului de urgenţe din localitatea Kuibyshevski, din districtul Novosibirsk, a spus: „Am măsurat nivelul de radiaţie din apropiere şi din interiorul obiectului. Nu am descoperit niciun fel de radiaţie„.

Obiectul se află de acum sub supravegherea poliţiei ruse, întrucât interesul pentru acest „vizitator” din spaţiu a devenit tot mai puternic în ultimele zile.

„Obiectul descoperit nu are legătură cu tehnologia spaţială. O concluzie va fi formulată după o analiză detaliată a obiectului, realizată de experţi”, a anunţat agenţia spaţială rusă Roscosmos.

Teoriile iniţiale, potrivit cărora obiectul ar fi un fragment dintr-o rachetă spaţială sau din satelitul transportat de aceasta, a căror lansare din Kazahstan a eşuat în urmă cu câteva luni, au fost infirmate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata