Românii, pe ultimul loc privind entuziasmul faţă de locul de muncă

Românii consideră în proporţie de 55% că firma sau instituţia la care lucrează este aproape de cea ideală, potrivit unui studiu BVA realizat în 16 ţări – Belgia, Brazilia, Canada, China, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Maroc, Polonia, România, Rusia, Spania, SUA – şi publicat joi, informează Le Figaro.

Opt salariaţi francezi din zece (80%) merg cu plăcere la muncă, dar pentru 42% prioritatea este de a fi mai bine plătiţi, potrivit acestui studiu internaţional în cadrul căruia au fost chestionaţi peste 9.000 de salariaţi reprezentativi pentru populaţia activă, între 30 ianuarie şi 10 februarie, prin internet, între care 1.012 din Franţa.

În Hexagon, 86% se declară satisfăcuţi de relaţiile cu colegii lor, 80% sunt mulţumiţi de natura şi conţinutul muncii, 77% sunt satisfăcuţi de echilibrul dintre viaţa profesională şi viaţa privată.

Numai 48% sunt mulţumiţi de remuneraţia lor. Şapte salariaţi din zece (71%) sunt mândri că muncesc pentru firma lor şi 69% se declară ataşaţi de ea. Salariaţii consideră în proporţie de 64% că firma sau instituţia la care lucrează este ‘destul sau foarte aproape de întreprinderea ideală’, iar 36% au o părere contrară.

Întrebaţi în legătură cu prioritatea lor, salariaţii menţionează o mai bună remuneraţie (42%), înainte de stabilitatea locului de muncă (25%). Totodată, 55% dintre salariaţi estimează că, dacă şi-ar pierde locul de muncă, le-ar fi greu să găsească un post echivalent.

Dintre cele 16 ţări cuprinse în acest studiu, Brazilia este ţara în care cei mai mulţi salariaţi merg cu plăcere la muncă (96%), înaintea Marocului (93%) şi a Elveţiei (92%).

Elveţia este ţara în care locul de muncă pare mai aproape de cel ideal (78%), înaintea Canadei şi a SUA (72%). Pe ultimele locuri se situează Polonia, unde numai 54% dintre salariaţi consideră că întreprinderea lor este aproape de cea ideală, Rusia şi România (55%), potrivit sursei citate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.