Nicolae Timofti: Chişinăul vrea relaţii pragmatice şi constructive cu Bucureştiul

0
Autorităţile de la Chişinău doresc relaţii pragmatice şi constructive cu România, orientate spre promovarea proiectelor de apropiere a celor două maluri ale Prutului, a declarat vineri preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în cadrul unei întrevederi cu ministrul român de externe, Cristian Diaconescu.

Nicolae Timofti a mai declarat că pe parcursul ultimilor doi ani, a fost înregistrată o cooperare foarte bună între Republica Moldova şi România, potrivit unui comunicat difuzat de preşedinţia de la Chişinău.
„Nicolae Timofti a apreciat înalt realizarea, la începutul lunii curente, a primei şedinţe comune a ambelor guverne, drept dovadă a importanţei pe care România o atribuie în continuare relaţiei speciale cu ţara noastră şi consolidării parteneriatului strategic bilateral”, se mai spune în comunicat.

Cristian Diaconescu a participat vineri, la Chişinău, la festivităţile de învestire a noului Preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Cu acest prilej, şeful diplomaţiei române a transmis înaltului demnitar al Republicii Moldova mesajul de felicitare din partea Preşedintelui României, împreună cu urările de succes în îndeplinirea mandatului.

A fost transmisă, de asemenea, invitaţia Preşedintelui României către Preşedintele Republicii Moldova de a efectua o vizită la Bucureşti, la o dată ce va fi stabilită de comun acord, potrivit unui comunicat al MAE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.