Nicolae Timofti: Chişinăul vrea relaţii pragmatice şi constructive cu Bucureştiul

0
Autorităţile de la Chişinău doresc relaţii pragmatice şi constructive cu România, orientate spre promovarea proiectelor de apropiere a celor două maluri ale Prutului, a declarat vineri preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în cadrul unei întrevederi cu ministrul român de externe, Cristian Diaconescu.

Nicolae Timofti a mai declarat că pe parcursul ultimilor doi ani, a fost înregistrată o cooperare foarte bună între Republica Moldova şi România, potrivit unui comunicat difuzat de preşedinţia de la Chişinău.
„Nicolae Timofti a apreciat înalt realizarea, la începutul lunii curente, a primei şedinţe comune a ambelor guverne, drept dovadă a importanţei pe care România o atribuie în continuare relaţiei speciale cu ţara noastră şi consolidării parteneriatului strategic bilateral”, se mai spune în comunicat.

Cristian Diaconescu a participat vineri, la Chişinău, la festivităţile de învestire a noului Preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Cu acest prilej, şeful diplomaţiei române a transmis înaltului demnitar al Republicii Moldova mesajul de felicitare din partea Preşedintelui României, împreună cu urările de succes în îndeplinirea mandatului.

A fost transmisă, de asemenea, invitaţia Preşedintelui României către Preşedintele Republicii Moldova de a efectua o vizită la Bucureşti, la o dată ce va fi stabilită de comun acord, potrivit unui comunicat al MAE.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.