Procurorii DIICOT au pus sechestru pe şase imobile ale deputatului Mihail Boldea

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au pus sechestru asigurător pe 6 imobile (2 apartamente şi 4 terenuri), din judeţul Galaţi, ce îi aparţin deputatului Mihail Boldea.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis sâmbătă ,24 martie,procurorii au mai dispus indisponibilizarea a 3 apartamente situate în municipiul Galaţi, aparţinând fratelui deputatului, George Ştefan Boldea, precum şi a altor 2 imobile (apartament şi teren cu construcţie) aparţinând tatălui, Gheorghe Boldea Gheorghe, şi a unui alt apartament proprietatea învinuitei Mihaela Barabanciuc.

Citeste si:  Nou dosar pe numele Alinei Bica

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate vineri, procurorii au descoperit şi ridicat mai multe ceasuri din aur şi alte bunuri mobile de valoare aparţinând deputatului.

În cauză s-a mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 130.000 de euro şi 240.000 de lei, virate de deputat pe 16 martie, cu doar o zi înainte de părăsi România, în conturile bancare deschise pe numele a doi învinuiţi, precum şi asupra sumelor de bani aparţinând deputatului deschise la 4 unităţi bancare.

Deputatul Mihail Boldea este acuzat că este liderul unui grup infracţional care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro.

Citeste si:  DIICOT destructurează o grupare specializată în infracţiuni economice

Pe 17 martie, el părăsit teritoriul României cu o maşină, în ziua următoare a ajuns în Turcia, de unde a luat o cursă de avion, ultima informaţie fiind că el se află în Kenya.

DIICOT a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a deputatului pentru 29 de zile, după care el a fost dat în urmărire internaţională.

În acest dosar, instanţa a arestat şase persoane, alte două având interdicţia de a păsări localitatea de domiciliu. Fratele şi tatăl deputatului Mihail Boldea au fost puşi sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

Citeste si:  Aproape două milioane de români suferă de diabet zaharat. România, locul doi în Europa
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close