Sebastian Lăzăroiu: Văd doar PSD la guvernare, nu va exista USL la parlamentare

Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, a afirmat, vineri, la RFI, că, în opinia sa, scorul pe care USL îl va înregistra la alegerile locale se va situa în jurul a 37%, un „eşec răsunător” în urma căruia PSD şi PNL vor merge separat la alegerile parlamentare.„Doar PSD-ul îl văd la guvernare, USL-ul nu. (…) Nici nu va exista USL la parlamentare, o să vedeţi”, a afirmat Sebastian Lăzăroiu.Acesta susţine că ”eşecul PDL-ului, care va lua un procent cu doi în faţă, (…) va fi cu mult umbrit de eşecul USL-ului”. ”Dar eşecul USL-ului şi l-au definit ei singuri, e un eşec care vine din construcţie. Când ai spus: ‘facem USL-ul, să luăm 50% plus unu’ şi la locale iei, nu ştiu, eu zic în jur de 37%, acesta-i un eşec răsunător.

Va fi atât de răsunător, încât nici nu mai contează că PDL-ul ia 22%, că UNPR-ul ia 4% şi aşa mai departe. (…) După locale va deveni mult mai clar că acest obiectiv nu poate fi realizat, nu că ar avea USL-ul ceva special, ceva rău, dar eu nu cred că în România mai există un partid sau alianţă care ar lua mai mult de 40% în alegeri.

(…) Eu am mai văzut filmul acesta în 2000, când PDSR avea 52% în sondaje, constant, dar în alegeri n-a luat nici la locale, nici la parlamentare mai mult de 37%. Pentru că românii nu-şi mai dau votul cum era în ’90, FSN-ul, ‘Soarele răsare, Iliescu apare’ şi ia 66%. Au trecut vremurile alea”, a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial a mai spus că, în opinia sa, Silviu Prigoană va fi candidatul la Primăria Capitalei din partea alianţei electorale PDL-UNPR, pentru că acesta este „cel mai bine plasat în sondaje” şi „altul nu au”.

„Silviu Prigoană îşi permite să spună că nu va candida din partea PDL pentru că va candida din partea unei alianţe PDL-UNPR. (…) Altul nu au. (…) Cartea pe care o poate juca şi PDL şi Prigoană o reprezintă primarii de Sector. (…) Sorin Oprescu are prima şansă, în mod evident, dar nu are sectoarele. El este un primar independent susţinut de USL. PDL şi UNPR în momentul acesta au cinci sectoare din şase, primari care îşi vor susţine alianţa PDL-UNPR şi candidatul la Primăria Generală. (…) Candidaţii de Sector nu trebuie ignoraţi ca popularitate, ei stau foarte bine în sectoarele lor şi oamenii în general sunt chiar mai ataşaţi de primarul de sector decât de primarul general”, a mai afirmat Sebastian Lăzăroiu, la RFI.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. MITZI spune

    unde vezi asta mama omida?in zatul de cafea sau in bobi?vorbim dupa locale, mister profet…da tare mi-e teama ca te dai la fund atunci…ce zici de-un pariu cu 67 la suta?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.