Ambarcaţiune ucraineană, surprinsă la pescuit în zona economică exclusivă a României

0
O ambarcaţiune ucraineană, cu patru marinari la bord, a fost indisponibilizată la Sulina de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă, după ce a fost surprinsă în zona Sfântu Gheorghe pescuind în zona economică exclusivă a României.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Garda de Coastă, poliţiştii de frontieră au desfăşurat duminică,25 martie, un plan de acţiune privind combaterea braconajului piscicol în zona economică exclusivă a României, pornind de la o informare primită de la lucrătorii SCOMAR, intervenţia pe Marea Neagră fiind executată cu două nave maritime de supraveghere din dotarea Gărzii de Coastă.

‘În jurul orei 05.00, la aproximativ 40 de mile marine travers de localitatea Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea, a fost depistată o ambarcaţiune sub pavilion Ucraina, care desfăşura activităţi de pescuit. Poliţiştii de frontieră au somat acustic şi vizual ambarcaţiunea, care s-a oprit din marş şi a permis echipei de abordaj a Gărzii de Coastă să urce la bord. Verificările au stabilit că la bordul ambarcaţiunii se aflau 4 marinari de cetăţenie ucraineană, iar pe punte s-au descoperit plase de pescuit în lungime de aproximativ 5 kilometri şi 100 kilograme de peşte din specia calcan şi rechin’, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

De asemenea, în apropierea ambarcaţiunii au fost descoperite şi alte plase de pescuit cu o lungime de circa un kilometru.

‘Navele maritime ale Gărzii de Coastă escortează în momentul de faţă ambarcaţiunea ucraineană până în portul Sulina, la sediul componentei navale din Sulina a Grupului de Nave Constanţa, unde va rămâne indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor’, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu.

Cei patru ucraineni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit în zona economică exclusivă a României, pescuit cu unelte interzise de lege şi fără autorizaţie.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.