Din 27 martie, AEP va prezenta pe site-ul propriu legislaţia privind alegerile locale

0
Autoritatea Electorală Permanentă va prezenta, de marţi, 27 martie, pe site-ul propriu, toată legislaţia privind alegerile locale şi materialele informative necesare procesului electoral.

Reprezentanţi ai AEP au declarat, luni,26 martie, că vor fi comunicate detalii legate de calendarul acţiunilor pe măsură ce ele vor fi omologate, dar vor putea fi citite de pe site şi ghidul pentru cetăţenii care sunt stabiliţi în ţările UE şi vor să voteze, ghidul pentru mandatarii financiari care socotesc cheltuielile electorale, hotărârile BEC-ului şi ale AEP.

Potrivit calendarului alegerilor locale, pe 27 martie va fi publicată în Monitorul Oficial hotărârea de stabilire a datei alegerilor, iar între 27 şi 29 martie vor trebui numerotate circumscripţiile electorale judeţene şi a municipiului Bucureşti, circumscripţiile electorale din fiecare judeţ şi cele de sector.

Până la data de 31 martie trebuie desemnaţi judecătorii din BEC, iar pe 1 aprilie se vor alege preşedintele şi locţiitorul Biroului Electoral Central, pentru ca, în termen de 24 de ore, să fie completat cu preşedintele şi vicepreşedinţii AEP şi reprezentanţii partidelor parlamentare.

Depunerea candidaturilor se va face până pe 1 mai, ele putând fi depuse după înfiinţarea birourilor electorale de circumscripţie, respectiv din 20 aprilie.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine pe buletinul de vot se va face până cel târziu pe 10 mai, termen până la care trebuie să fie stabilite şi locurile de afişaj electoral.

Campania electorală va începe pe 11 mai şi va dura 30 de zile.

Tipărirea buletinelor de vot se va face până cel târziu la data de 31 mai, apoi ele fiind preluate de către prefecturi.

Pe 9 iunie, la ora 7,00, se va încheia campania electorală pentru alegerile locale, scrutinul urmând să se desfăşoare pe 10 iunie, de la ora 7,00 până la ora 21,00.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.