GHIDUL hainelor false din mall-uri. Cum ştii dacă geaca Moncler sau UGG-urile tale sunt originale

– Romania e podiumul pe care isi prezinta colectiile de moda marii creatori de falsuri ai lumii. Autoritatile asista impasibile la show, in vreme ce noi toti traim cu sentimentul ca in magazinele cu staif, preturile mari reflecta calitatea.

In realitate, o intrega mafie a contrafacerilor functioneaza cu succes pe teritoriul tarii noastre, reusind sa-si duca marfa in unele magazine cu pretentii.

Pe podiumurile falsificatorilor de branduri de lux, Romania defileaza mandra. Suntem dupa Grecia si Ucraina ca volum al importurilor de falsuri. Iesim insa in evidenta cu detalii bine croite de comercianti: marfa plasata in magazine cu staif, in centre comerciale mari, vanduta la preturi de colectie.

Citeste si:  Pe Internet s-a format o comunitate "anti-BCR"

Tinta falsificatorilor de lux sunt romanii din clasa medie, care nu mai frecventeaza en-gross-urile sau pietele, ci isi fac cumparaturile in mall-uri. In magazine frumos luminate si cu marfa asezata atent in raft. Oamenii le trec pragul fara sa se gandeasca la faptul ca vor fi pacaliti, insa specialistii in piata de lux atrag atentia ca risca sa dea sume mari vrajiti de numele brandu-lui inscriprionat pe produs.

Comisarului sef Liviu Galos, seful pe tara al Directiei de Combatere a Criminalitatii Transfrontaliere, in Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, declara ca multe falsuri sunt amestecate printre produsele originale, in magazine. Oficialul face declaratia in baza unor anchete si investigatii sub acoperire, pe care le instrumenteaza acum.

Citeste si:  Arpad Paszkany recunoaşte că Radu Mazăre a cerut un milion de euro pentru construirea unui mall

Pentru a lupta cu contrafacerea, producatorul jacketelor Moncler a aplicat pe toate jachetele cate un cod unic. Din orice magazin din lume, un comparator citeste codul de pe jacheta inainte sa o cumpere, il introduce pe Internet si afla in cateva secunde daca produsul e original.

Am procedat la fel si noi cu articolele din mall-ul bucurestean, cerand chiar vanzatoarei sa ne ajute. Site-ul ne alerteaza imediat ca suntem pe cale sa cumparam un fals, relatează stirileprotv.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata