BNR: Noul regulament privind cardurile va intra în vigoare în a doua parte a anului 2012

Noul regulament al Băncii Naţionale a României /BNR/ privind cardurile va intra în vigoare în a doua parte a anului 2012, a declarat marţi, 27 martie,Ruxandra Avram, directorul Direcţiei de Stabilitate Financiară din BNR, cu prilejul unui forum despre piaţa cardurilor.

Ea a precizat că proiectul de regulament se află într-o fază avansată, va fi retransmis Asociaţiei Române a Băncilor /ARB/ pentru o ultimă consultare, după care va fi analizat în Board-ul BNR pentru a aprobare.

Principalele elemente de noutate sunt introducerea unor produse pe care piaţa le cere – cum este cazul cardurilor prepaid, inclusiv a celor gift card, pe care pot fi acordate spre exemplu beneficii sociale, şi reconfigurarea atribuţiilor BNR în contextul directivei europene privind serviciile de plată, prin care o parte din atribuţiile asumate până acum de banca centrală au fost preluate, spre exemplu, de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor /ANPC/.

‘Regulamentul BNR va fi mai suplu în ceea ce priveşte relaţia pur comercială dintre instituţia de credit emitentă a cardului şi comerciantul care acceptă noile produse’, a spus reprezentanta BNR.

În prezent este în vigoare Regulamentul 6/2006 privind emiterea şi utilizarea instrumentelor de plată electronică şi relaţiile dintre participanţii la tranzacţiile cu aceste instrumente, considerat depăşit de către piaţă şi chiar şi de către BNR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.