DIICOT: Mihail Boldea va fi adus astăzi în ţară

0

Deputatul Mihail Boldea va fi adus marţi,27 martie, în ţară şi va fi prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea confirmării mandatului de arestare preventivă, informează DIICOT.

”Urmare a  demersurilor autorităţilor judiciare naţionale, precum şi a altor instituţii cu responsabilităţi şi cu sprijinul autorităţilor din mai multe state, s-a procedat la punerea în executare a mandatului de arestare preventivă, emis la data de 22 martie, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe numele inculpatului Boldea Mihail”, precizează DIICOT într-un comunicat.

Deputatul Mihail Boldea este acuzat că este liderul unui grup infracţional care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro.

Pe 17 martie, el a părăsit teritoriul României cu o maşină şi în ziua următoare a ajuns în Turcia, de unde a luat o cursă de avion şi a ajuns în Kenya.

DIICOT a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a deputatului pentru 29 de zile, după care el a fost dat în urmărire internaţională.

Mihail Boldea s-a predat duminică seara la Consulatul României din Nairobi, capitala Kenyei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.