EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Fostul şef al FMI, pus sub acuzare oficial într-o afacere de proxenetism

Dominique Strauss-Kahn, fostul director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a fost pus sub acuzare oficial luni seara ,26 martie, pentru participare la un ‘grup infracţional într-o afacere de proxenetism’, supranumită Carlton din Lille, a relatat AFP, citând avocaţii acestuia.

DSK a fost pus oficial sub acuzare, conform avocaţilor, în urma unui interogatoriu, după ce fusese convocat luni la Lille de judecătorii de instrucţie, deşi iniţial urma să fie audiat abia miercuri.

Potrivit autorităţilor judiciare franceze, fostului şef al FMI i-a fost permis să rămână în libertate contra unei cauţiuni în valoare de 100.000 de euro.

Strauss-Kahn a respins categoric toate acuzaţiile formulate împotriva sa.’El a afirmat cu tărie că nu îşi recunoaşte vinovăţia şi că niciodată nu a suspectat că femeile pe care le-a întâlnit erau prostituate’, a declarat unul din avocaţii săi, Richard Malka.

Fostul şef al FMI a fost pus sub acuzare în cadrul afacerii unei reţele infracţionale organizate care furniza prostituate de la hotelul Carlton din Lille la serate la care participau înalţi demnitari în Paris şi alte oraşe franceze. În toamna anului 2011, în cadrul anchetei acestui caz au fost reţinuţi câţiva oficiali ai administraţiei municipale şi poliţiei din Lille.

Iniţial, Strauss-Kahn a figurat ca martor în acest dosar, dar apoi poliţia a suspectat că fostul şef al FMI ştia că femeile erau prostituate.Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 20 de ani de închisoare, potrivit AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata