Tony Blair l-a sfătuit pe Mihai-Răzvan Ungureanu să se concentreze pe câteva chestiuni punctuale

Fostul premier britanic Tony Blair l-a sfătuit luni ,26 martie,pe prim-ministrul român, Mihai-Răzvan Ungureanu, să se concentreze doar pe câteva obiective pe care le consideră importante, pentru a le putea realiza, în condiţiile presiunii cotidianului, a relatat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, prezent la întrevedere.

„Tony Blair a mărturisit că abia în al doilea mandat al său în fruntea Guvernului de la Londra a putut să realizeze cele mai importante reforme – în sănătate, educaţie -, deşi acest mandat a fost dominat în spaţiul public mai ales de sprijinul acordat, de Marea Britanie, Statelor Unite în operaţiunile din Afganistan şi Irak. Fostul prim-ministru britanic l-a sfătuit pe premierul Mihai-Răzvan Ungureanu să se concentreze pe câteva chestiuni punctuale, în mandatul său, pentru că există o presiune cotidiană”, a spus Dan Suciu.

Acesta a menţionat că premierul Ungureanu a vorbit cu Blair despre ascensiunea partidelor extremiste din Uniunea Europeană şi despre necesitatea ca statele membre să aibă o poziţie în privinţa atitudinilor antieuropene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, iniţial, întrevederea era programată să dureze 30 de minute, însă Ungureanu şi Blair au stat de vorbă aproape 45 de minute.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu l-a primit luni, la Palatul Victoria, pe fostul prim-ministru al Marii Britanii Tony Blair, care se află în România pentru a susţine o conferinţă cu tema „Viitorul Europei în noua ordine mondială”.

Înainte de întrevedere, cei doi au intrat împreună în sala unde urmau să aibă loc discuţiile, însă Blair s-a grăbit să se aşeze pe scaun şi a uitat, un moment, să dea mâna cu premierul român, în faţa camerelor video ale jurnaliştilor.

Înainte ca Blair să se aşeze, premierul Ungureanu l-a invitat la un ”handshake” (strângere de mână) în faţa aparatelor foto şi a camerelor video, la oportunităţile de imagini acordate presei. „Mă bucur să vă revăd”, i-a mai spus Ungureanu lui Tony Blair.

Conferinţa pe care Tony Blair o susţine la Bucureşti este organizată de Fundaţia Multimedia pentru Democraţie Locală şi Center for American Progress.

La eveniment va participa şi preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta.

Printre participanţi se vor număra, de asemenea, figuri marcante din lumea academică, societatea civilă, mass-media. Tony Blair a condus Guvernul de la Londra în perioada 1997 – 2007.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.