Grecia trebuie fie să facă faţă valului de imigranţi, fie să părăsească zona Schengen

0
Grecia riscă să fie pusă în situaţia de a părăsi zona Schengen, în cazul în care nu va demonstra rezultate în lupta cu imigraţia ilegală, a afirmat miercuri ministrul elen pentru protecţia cetăţenilor, Michalis Chrysochoidis, avertizând că termenul limită pentru punerea în aplicare a măsurilor expiră în iunie, transmit agenţiile Focus şi Novinite, cu referire la presa greacă.

Luni, ministrul a indicat că ţara sa intenţionează să deschidă până în anul 2014, în clădiri neutilizate ale armatei, 30 de centre pentru găzduirea imigranţilor ilegali. Aceste noi facilităţi ar trebui să adăpostească până la 30.000 de imigranţi ilegali către 2014, iar prima dintre ele ar urma să fie deschisă chiar luna viitoare.

Guvernul grec va încerca să absoarbă circa 250 milioane de euro de la UE pentru a finaliza acest proiect.

Imigranţii ilegali de pe teritoriul Greciei depăşesc ca număr deţinuţii din închisorile elene, al căror număr este estimat la 12.500 de persoane. Potrivit unor date, circa 1 milion de imigranţi ilegali s-ar afla în prezent pe teritoriul Greciei.

Statul elen este considerat cea mai vulnerabilă ţară din spaţiul Schengen, pe motiv că face cu greu faţă afluxului de imigranţi, în principal din Turcia.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.