Marian Sârbu: CSSPP este o instituţie esenţială pentru viitorul a milioane de români

0
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) este o instituţie esenţială pentru viitorul a milioane de români, nu un organism decorativ şi tocmai din acest motiv, ca om care şi-a dedicat cariera dialogului social şi domeniului muncii, voi fi extrem de activ şi mă voi implica, cu tot ceea ce ţine de mine, în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale salariaţilor şi ale pensionarilor, a declarat, miercuri,28 martie,  noul preşedinte al CSSPP, Marian Sârbu.

El a spus că problema pensiilor este extrem de importantă nu doar în România, ci peste tot în Europa şi a pledat pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru ca salariaţii să poată beneficia, peste ani, de o pensie decentă.

”Avem un deficit major la fondul de pensii şi trebuie să găsim cele mai bune soluţii pentru ca salariaţii de astăzi să poată beneficia, peste ani, de o pensie decentă. Este aşadar o misiune de maximă importanţă şi nu tocmai uşoară. Le mulţumesc colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Mă onorează acest vot şi îi asigur că îmi voi face datoria cu aceeaşi responsabilitate de care am dat dovadă şi ca ministru al Muncii. Decizia de a accepta nominalizarea pentru conducerea CSSPP a fost luată după o discuţie cu ministrul Gabriel Oprea şi cu ceilalţi colegi şi prieteni din conducerea UNPR, care m-au susţinut şi m-au încurajat să merg pe acest drum”, a adăugat liderul progresist.

Sârbu a afirmat că va rămâne ataşat de valorile stângii şi de principiile care i-au ghidat cariera publică.

”Voi fi în continuare un apărător al interesului naţional şi al dialogului social, un simpatizant al politicilor responsabile de stânga şi al UNPR, singurul partid care a făcut dovada că poate promova astfel de politici în România”, a punctat Marian Sârbu.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat marţi nominalizările pentru funcţiile rămase vacante la instituţii ale statului aflate sub control parlamentar.

Pentru funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private a fost validat deputatul progresist Marian Sârbu.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.