Misiunea comună a FMI, CE şi BM va veni în România pe 24 aprilie

0
O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Comisiei Europene /CE/ şi Băncii Mondiale va veni în România pe 24 aprilie pentru cea de-a cincea evaluare a acordului preventiv cu România, a anunţat marţi,27 martie, la o conferinţă economică, ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi.

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional /FMI/ a aprobat pe 22 martie cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu România şi pune la dispoziţie o nouă tranşă, de 505 milioane de euro. Cu noua tranşă, România are la dispoziţie de la FMI aproximativ două miliarde de euro.

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale s-a aflat la Bucureşti la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie pentru cea de-a patra evaluare a acordului preventiv cu România.

Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.