Vasile Gherasim: Zilele următoare ar trebui convocat un congres extraordinar al PDL

0
Zilele următoare ar trebui convocat un congres (Convenţie Naţională -n.r.) al partidului care să decidă o nouă conducere a PDL, a declarat, marţi seară, deputatul democrat-liberal Vasile Gherasim, membru în Biroul Permanent al PDL Bucureşti.

„Aş îndrăzni să cred că în zilele următoare ar trebui să convocăm chiar un congres extraordinar al partidului care să aleagă o conducere a partidului”, a spus Vasile Gherasim, într-o emisiune TVR Info, comentând situaţia din PDL, respectiv anunţul privitor la plecarea lui Sorin Frunzăverde din formaţiunea democrat-liberală.

Întrebat dacă Emil Boc ar trebui să-şi depună mandatul de preşedinte al PDL, Gherasim a spus: „dacă el îşi depune mandatul nu înseamnă că a rezolvat problema”.

„Nouă ne trebuie acum o conducere mai fermă. Asta e părerea mea personală şi să nu o luaţi ca un punct de vedere al PDL. (…) Pe undeva cred că sunt necesare nişte măsuri mai radicale din punct de vedere al managementului sau a stilului de a conduce în Partidul Democrat Liberal.

Pierderea celor doi lideri judeţeni nu este o chestiune lejeră în preajma alegerilor locale. După părerea mea poate să ducă la o situaţie mult mai complicată. Şi aşa e complicată, dar ar putea fi mult mai complicată”, a mai afirmat Vasile Gherasim.

El a spus că: „una peste alta PDL este pe plus la capitolul plecări, dacă e să facem bilanţul, dar e alta să plece Frunzăverde care e prim-vicepreşedinte al partidului, e alta să plece Vâlcov care este şef de organizaţie judeţeană”.

„Sigur, aceasta este o problemă de management al partidului şi cred că o poziţie a conducerii partidului este necesară. Trebuie văzut partidul, ca orice alt partid, ca un sistem. Acest sistem are nişte reguli. Sunt legile în care funcţionează partidul, elementele acelui sistem şi dacă aceste reguli sunt bune şi funcţionează, sistemul este puternic. În momentul în care anumite reguli sunt încălcate sau elemente importante din sistem dispar, se pune problema înlocuirii sistemului respectiv sau a regulilor acelui sistem.

Deci, la ora actuală, cred că cineva ar trebui să-şi asume, dacă vreţi, nu atât de mult conducerea partidului, cât nevoia de a schimba sau de a veni cu o faţă nouă în PDL care să oprească această hemoragie „, a declarat Vasile Gherasim.

Întrebat despre opinia pe care o au ceilalţi colegi parlamentari, deputatul PDL a declarat că a discutat cu o parte dintre aceştia şi „cu toţii sunt îngrijoraţi”. „Există mulţi care cred că la ora actuală există o problemă de lipsă de conducere în PDL”, a mai spus Vasile Gherasim.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.