Veşti bune pentru iubitorii de ciocolată!

1

Pentru iubitorii de ciocolată care simt vinovaţi cu privire la viciul lor dulce, Daily Mail are cele mai bune veşti: consumul periodic de ciocolată te poate menţine într-o  formă  de excepţie.

Deşi ciocolata conţine mai multe calorii decat multe alte alimente, cei care o consumă în mod regulat au o cantitate mai redusă de grasimi în corp, deoarece caloriile din ciocolată nu sunt „calorii normale”.

Ingredientele din ciocolată par să facă metabolismul să lucreze mai mult, ceea ce înseamnă că rezervele de grăsimi sunt „topite” mai eficient. Efectele metabolice ale anumitor ingrediente din ciocolată o clasează între alimentele care contribuie la procesul de menţinere a siluetei, pentru că o fac neutră din punct de vedere caoric, arată un studiu american.

Studiul pare să susţină declaraţia vedetei Hollywood Katharine Hepburn, care spunea despre fizicul ei subţire: „Ceea ce aveţi în faţă este rezultatul unei vieţi de ciocolată.”

Coordonatorul studiului, Dr. Beatrice Golomb, de la Universitatea din California, San Diego şi echipa sa, au monitorizat obiceiurile consumului de ciocolată a 972 de persoane, bărbaţi şi femei,  cu vârstă medie de 57 de ani, în cadrul unui studiu care viza efectul statinelor – medicamente utilizate pentru echilibrarea colesterolului.

Participanţilor li s-a verificat şi indexul masei corporale (raportul înălţime-greutate). Surprinzător, cei care au mâncat ciocolată de mai mult de două ori pe săpămână au avul valori mai mici ale IMC, deşi nu au diminuat nivelul caloric în alimentaţie şi nici nu au făcut sport.

Cercetatorii avertizeaza că rezultatele acestui studiu nu se aplică tuturor produselor care conţin ciocolată, şi nu exclud posibilitatea ca unii oameni să câştige în greutate în urma unie diete de ciocolată.

Totuşi, rezultatele cercetătorilor vin în prelungirea unor cercetări anterioare, din care a reieşit că ciocolata conţine substanţe ce produc accelerarea proceselor metabolice. S-a demonstrat, de altfel, că epicatechina, un produs chimic derivat din cacao, principalul ingredient al ciocolatei, stimulează mitocondriile – componentele generatoare de energie de la nivelul celulei.

Alte studii au aratătat că lista beneficiilor consumului de ciocolată ar putea include o scădere a riscului de boli cardiace şi accidente vasculare cerebrale, reducerea tensiunii arteriale şi reducerea riscului apariţiei diabetului zaharat.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. forzzza spune

    Dezinformare si intoxicare!!!Ciocolata nu e buna pentru organism. orice aliment rafinat sau care contine ingrediente rafinate nu este bun pentru organism.Contine calorii goale care pacalesc organismul si ii substituie acestuia mineralele. Eu nu contest ca ar putea contine si cateva substante bune dar, acestea se pot lua din alte alimente fara efecte adverse. Chiar credeti-ma ca se poate fara ciocalata. Intreba-tii pe bunicii vostri daca nu credeti!Nu zic ca pentru un organism perfect sanatos este o crima sa mananci o patratica pe saptamana dar, pentru ceilalti da. Si este nociva mai ales pentru copii! Este destul de mult sa va explic de ce.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.