Antonescu: Îi voi propune lui Frunzăverde funcţia de vicepreşedinte în PNL cu atribuţii în relaţiile internaţionale

0
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri ,28 martie,că îi va propune lui Sorin Frunzăverde funcţia de vicepreşedinte al liberalilor cu atribuţii legate de relaţiile internaţionale.

„Ne vom întâlni săptămâna viitoare şi vom stabili calendarul şi modalităţile venirii sale în PNL. Intenţionez şi sper ca domnia sa să accepte să-i propun şi să propun forurilor statutare ale partidului cooptarea sa ca vicepreşedinte al PNL şi, funcţie de discuţia pe care o vom avea, chiar cu atribuţii pe care Sorin Frunzăverde le-a exercitat ani în şir şi în partidul din care vine, şi anume responsabilul cu relaţiile internaţionale”, a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că PNL câştigă prin Sorin Frunzăverde „un politician de calibru, un om care este, indiferent de funcţiile sale, un lider politic pentru că are identitate, cultură politică şi forţă de a-şi respecta această identitate şi de a-şi urma această cultură”.

Antonescu a salutat decizia lui Sorin Frunzăverde de a li se alătura liberalilor, susţinând că acesta este „moment important în viaţa politică românească”.

„Decizia d-lui Frunzăverde de a părăsi partidul al cărui prim-vicepreşedinte era şi de a se înscrie şi de a se alătura PNL este o decizie care ne bucură, care ne onorează. Îi spunem ‘bine ai venit’ lui Sorin Frunzăverde şi îl asigurăm că va fi primit în rândurile PNL cu toată onoarea şi colegialitatea şi împreună avem de construit lucruri importante şi pe termen ceva mai lung”, a spus el.

Antonescu a subliniat că Sorin Frunzăverde este singurul om din PDL care are o identitate de dreapta asumată.

„De asemenea momente este nevoie în politica românească de astăzi şi de mâine, de momente ale adevărului. Ceea ce este important în acest episod nu este că un politician important a trecut dintr-un partid în altul în mod spectaculos, într-un mod încărcat de foarte multe semnificaţii, ci cu adevărat semnificativ că unul din puţinele momente ale adevărului atunci când un om politic are curajul să spună lucruri pe care le crede chiar dacă ele sunt grave, chiar dacă ele pot să pună în discuţie 20 de ani de activitate politică”, a afirmat Antonescu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.