CSM îl revocă din funcţie pe prim-procurorul Mihai Betelie

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus joi, 29 martie,cu unanimitate de voturi, revocarea din funcţie a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, Mihai Betelie, trimis recent în judecată pentru corupţie.

Potrivit unui comunicat al CSM, a fost revocată din funcţie şi Iulia Nistorică, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, ca urmare a disfuncţiilor constatate de către inspectorii judiciari la nivelul managementului unităţii de parchet.

Pe 20 martie, Mihai Betelie a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, acuzat de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, şantaj în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Bogdan Nicolae Grigorescu, secretar al Primăriei Sectorului 1, Hubert Thuma, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal – Filiala Ilfov şi Gheorghe Marin Dobre, avocat în Baroul Bucureşti.

Potrivit DNA, în perioada iulie 2011 – ianuarie 2012, Betelie şi Grigorescu au efectuat prin persoane interpuse activităţi de comerţ şi au participat la administrarea SC Enviroservice SRL în scopul obţinerii unor foloase materiale necuvenite.

De asemenea, Betelie i-a solicitat lui Thuma să îl sprijine în demararea şi dezvoltarea activităţii firmei, apelând la prerogativele funcţiei sale de conducere a unei filiale locale a partidului politic respectiv.

În 26 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Betelie şi Grigorescu pentru 29 de zile, măsură ce a fost prelungită.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.