Mihai Voicu: CCR a constatat că legea lustraţiei este o improvizaţie cu iz electoral făcută de PDL

0
Curtea Constituţională a României (CCR) a constatat prin decizia de neconstituţionalitate că legea lustraţiei este „o improvizaţie cu iz electoral” făcută de PDL, a declarat miercuri,vicepreşedintele PNL Mihai Voicu.

„Curtea Constituţională (…) a constatat că este o lege încropită la repezeală doar pentru o demonstraţie de tip electoral şi nu pentru rezolvarea problemei de fond”, a spus Voicu.

Liberalul a afirmat că PDL a „improvizat prost” în cazul legii lustraţiei. „Am spus de mai multe ori că este un lucru care, din păcate, ar fi trebuit să fie rezolvat la momentul potrivit, adică acum 10-15 ani dacă s-ar fi putut şi, de asemenea, la momentul în care legea a fost aprobată în Parlament am comentat şi îmi păstrez afirmaţiile că a fost o improvizaţie cu iz electoral făcută cu cei de la PD, care ar fi vrut să demonstreze aceeaşi poveste cu comunismul şi cu lucrurile pe care ei le afirmă câteodată”, a susţinut Voicu.

Potrivit acestuia, improvizaţia s-a făcut fără să se gândească la partea de constituţionalitate. „Şi a venit şi decizia care închide din păcate acest subiect. Se pare că este o decizie care acoperă întreaga lege şi văd cum subiectul mai poate fi reluat, deşi este foarte păcat pentru societatea românească faptul că s-a ajuns aici”, a adăugat Mihai Voicu.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că este neconstituţională Legea lustraţiei, după ce a admis sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

În 7 martie, ÎCCJ a decis în Secţiile unite sesizarea CCR în legătură cu neconstituţionalitatea Legii lustraţiei, Consiliul Superior al Magistraturii alăturându-se acestei poziţii.

Secţiile Unite ale Instanţei Supreme au luat această hotărâre după ce au primit sesizări de la două asociaţii profesionale de magistraţi şi de la procurorul general al României.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.