EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,08 RON
(-0.31%)
GBP
5,37 RON
(-0.44%)
CHF
4,48 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.31%)
BYN
1,67 RON
(+0.03%)
CAD
3,07 RON
(-0.08%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.06%)
JPY
0,04 RON
(-0.29%)
CZK
0,18 RON
(+0.58%)
INR
0,05 RON
(-0.21%)

Andreea Paul: Guvernul pregăteşte o mare surpriză pentru dezvoltarea aptitudinilor în domeniul IT şi software

Guvernul României pregăteşte, în perioada următoare, un program surpriză destinat domeniului IT şi software, a declarat, vineri, 30 martie,Andreea Paul, consilierul de stat al primului ministru, într-o conferinţă de specialitate.

‘În sectorul tehnologiei şi informaţiilor, România este lider european în privinţa numărului de specialişti în IT. Guvernul actual al României pregăteşte o mare surpriză frumoasă în spaţiul educativ pentru a dezvolta această aptitudine uluitoare a naţiunii române în domeniul IT şi software. Nu pot încă să vă spun foarte clar despre ce este vorba. Cunosc foarte bine, dar nu pot să fac public acest lucru. Acest privilegiu îi va aparţine premierului’, a spus oficialul.

Andreea Paul a adăugat că, din punct de vedere al industriei creative şi al comunicaţiilor mobile, România este în top.

‘Forţa economică a industriilor creative din România se ridică la circa 7% din Produsul Intern Brut. Un sfert dintre firmele din România acţionează în industriile creative. Doi din zece salariaţi sunt angajaţi în domeniul industriile creative şi conexe. A opta parte din exporturi este realizată tot de aceste industrii. România a demonstrat că şi în domeniul comunicaţiilor mobile are un potenţial important de creştere. Suntem a doua ţară, la nivel mondial, din punct de vedere al conexiunii la Internet. România găzduieşte al doilea cel mai mare centru de cercetare-dezvoltare din Europa’, a subliniat consilierul primului ministru.

Ministerul Afacerilor Europene, în colaborare cu Parlamentul României, a organizat, vineri, la Palatul Parlamentului, conferinţa naţională ‘Strategia Europa 2020: priorităţi pe termen scurt şi mediu pentru Programul Naţional de Reformă’.

Evenimentul a făcut parte din procesul de consultare a tuturor factorilor interesaţi în vederea actualizării anuale a Programului Naţional de Reformă (PNR). Lista de participanţi cuprinde atât reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, cât şi ai partenerilor sociali, mediului universitar, organizaţiilor neguvernamentale şi asociaţiilor profesionale.

Pe baza concluziilor conferinţei, se vor organiza dezbateri tematice cu privire la Europa 2020 în perioada aprilie-mai 2012.

Citește și
1 Comentariu
  1. Timica spune

    Timeo danaos et dona ferentes cunoscuta expresie de pe vremea razboiului troian imi vine totdeauna in minte cand guvernantii clameaza niste surprize „placute” sau „frumoase”. Fiindca in oglinda se vede invers: noi privim lucrurile direct pe cand ei le vad totdeauna in oglinda. Asa ca si in acest caz am o mica strangere de inima si ma gandesc oare cat ne mai costa si asta? Ce sa-i faci, realitatea vietii este cel mai bun profesor, vorba lui Stan Patitu. Si cu atat mai mult ma tem cu cat sunt ele mai trambitate in avans. Tinand cont si de totala deprofesionalizare a administratiei din ultimii ani nu te poti astepta la ceva fezabil si eficient.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata