Încă 30 de zile de arest pentru autorul atacului de la coaforul Perla

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au prelungit vineri (30 martie 2012) cu încă 30 de zile mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la coaforul din zona Perla. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Cererea de prelungire a arestării preventive a fost făcută de Parchetul General, care invocă necesitatea administrării unor mijloace de probă, şi anume obţinerea relaţiilor necesare referitoare la conturile bancare şi alte bunuri imobile ale inculpatului în vederea luării tuturor măsurilor asiguratorii necesare reparării pagubei produse prin infracţiune; obţinerea rapoartelor medico-legale referitoare la constatări medico-legale (traumatologie) privind părţile vătămate; realizarea constatării tehnico-ştiinţifice complexe în urma căruia specialiştii urmează să stabilească succesiunea focurilor de armă trase în direcţia victimelor; timpul scurs între fiecare foc de armă; distanţa de la care s-a tras; direcţia de tragere.

Pe 5 martie, Gheorghe Vlădan a intrat într-un coafor din Bucureşti, unde lucra soţia sa, şi a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 mm asupra persoanelor care se aflau în salon. Două femei au murit pe loc, printre care şi soţia lui Vlădan, şi şase persoane au fost rănite.

Gheorghe Vlădan, angajat al MAI din 2007, într-o structură auxiliară, deţinea arma legal din 2010 şi a fost testat psihologic ultima oară anul trecut.

El a fost arestat preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav şi tentativă la omor calificat şi deosebit de grav.

Ulterior, procurorii au dispus extinderea cercetărilor faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală psihiatrică efectuat de specialiştii de la Institutul Naţional de Medicină Legală ‘Mina Minovici’, Gheorghe Vlădan a avut discernământ în momentul atacului de la coafor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata