Care este numele noului „ARO de România” şi când vedem primele poze

La Gura Humorului, în judeţul Suceava, compania Bucovina Vehicles Suceava, care are printre acţionari senatorul PDL Sorin Fodoreanu şi Mihai Ciobanu, fost inginer de la Aro Câmpulung are în plan demararea construcţiei unei noi uzine auto unde să producă o utilitară cu şasiu autoportant care să aibă ca public-ţintă fermierii atât din România, cât şi din Europa. Numele viitorului autovehicul va fi „BV 320”, potrivit declaraţiilor lui Sorin Fodoreanu, iar emblema mărcii, înregistrată la OSIM este reprezentată de capul de zimbru.

După modelele din gama ARO şi Dacia Nova, BV320 ar fi cel de-al treilea proiect de automobil conceput integral în România.

În prezent compania se află în discuţie cu mai multe companii pentru a furniza motorul şi transmisia viitoarei utilitare. Vehiculul va fi echipat fie cu un motor pe benzină şi GPL, fie cu unul diesel, cele mai avansate discuţii fiind cu Ford.

Sursa foto: OSIM

Firma Bucovina Vehicles SA a depus, joi, o cerere de concesionare a 25 de hectare de teren în oraş cu acces la utilităţi, apă, canalizare, gaze naturale şi energie electrică.

Potrivit cererii depuse la Primăria Gura Humorului, firma intenţionează să construiască o fabrică de platforme auto multifuncţionale pentru fermieri, investiţia fiind de 104 milioane de euro şi va crea în prima fază 1701 locuri de muncă directe.

Autoutilitara 4×4 va dispune de platformă şi va fi destinată fermierilor întrucât permite ataşarea de diverse dispozitive agricole, dar şi pentru construcţii în munţi, relatează ZF.ro.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.