Ion Lucian a fost înmormântat la Cimitirul Bellu cu onoruri militare

Peste 300 de persoane, rude, colegi de teatru, prieteni şi oameni simpli, şi-au luat marţi,3 aprilie, rămas bun de la actorul Ion Lucian, care a fost înmormântat în aplauzele celor prezenţi, pe Aleea Artiştilor de la Cimitirul Bellu.

Actorul a fost înmormântat cu onoruri militare.

Cornel Todea, directorul Teatrului Ion Creangă, instituţie înfiinţată de maestrul Ion Lucian, a declarat că îi este greu să vorbească la trecut „despre o persoană care a ctitorit instituţii teatrale”.

„Când spui Ion Lucian, te gândeşti despre cine vorbeşti: actorul, regizorul, creatorul, constructorul sau profesorul. (…) Niciodată nu am putut să mă gândesc că Ion Lucian va face pasul spre eternitate şi de aceea îmi este foarte greu acum să fac această rememorare. Este greu să vorbeşti la trecut despre o persoană care a ctitorit instituţii teatrale şi a marcat istoria teatrului românesc cu nişte interpretări de neuitat”, a declarat Cornel Todea.

Actorul Ion Haiduc a spus că Ion Lucian „este actorul cu cei mai mulţi spectatori din ţară”.

Şi actorul Sebastian Papaiani şi l-a reamintit pe Ion Lucian despre care a spus că i-a făcut plăcere să construiască teatre, să lucreze cu tinerii viitori actori.

Regizorul Geo Saizescu a spus că l-a cunoscut pe Ion Lucian şi că acesta era „un om care merita să fie iubit”, caracterizându-l ca fiind „un munte de bunătate”.

Directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, şi l-a amintit pe Ion Lucian ca fiind „un om fundamental foarte bun”, dovada cea mai clară fiind aceea „că numai un om bun poate iubi atât demult copiii, încât toată viaţa să şi-o dedice copiilor şi spectacolelor pentru copii”.

La slujba de înmormântare au fost prezenţi, printre alţii, Nicu Alifantis, Marin Moraru, Virgil Ianţu, Geo Saizescu, Ion Haiduc, George Mihăiţă, Sebastian Papaiani, Cornel Todea, Cristian Şofron, Radu F. Alexandru.

Actorul Ion Lucian a fost înmormântat pe Aleea Artiştilor lângă Emil Hossu, Cristian Paţurcă şi Tatiana Stepa. Ion Lucian a murit pe 31 martie la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata